Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea alkaa veloittaa käteisnostoista syksyllä – pankkien käytännöt kirjavia

Syksystä lähtien asiakkaat voivat tehdä automaatista neljä käteisnostoa maksutta.

Talous
 
Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA
Kuva: Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA

Finanssiyhtiö Nordea alkaa marraskuussa veloittaa käteisen nostamisesta automaateista, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Neljä ensimmäistä käteisnostoa kuukaudessa ovat vastaisuudessa maksuttomia euroalueella.

Nordean tekemän selvityksen mukaan suomalaiset maksavat ostoksensa mieluummin kortilla kuin käteisellä. Lähes jokaisella kyselyyn vastanneista on vähintään yksi maksukortti. Nordean mukaan käteisen käyttö on sen asiakkaiden keskuudessa vähentynyt 5–6 prosentin vuosivauhtia.

”Nordean asiakkaista valtaosa tekee vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa. Marraskuun alusta alkaen asiakkaamme voivat tehdä pankkitileiltään neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaateilta koko euroalueella”, sanoo Nordean vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen.

Viidennestä nostosta lähtien veloitetaan 0,40 euroa.

Tähän asti pankkitileiltä tehdyt nostot kotimaassa ovat olleet Otto-automaateilla maksuttomia. Pankkitileiltä tehdyt käteisnostot muista automaateista Suomessa ja eurovaluuttaisissa EU-maissa ovat olleet puolestaan maksullisia. Nordean mukaan käteisnostojen hinta on vaihdellut 0,60 eurosta 0,75 euroon.

”Muiden pankkien tavoin haluamme yhdenmukaistaa hinnoitteluamme. Jatkossa ensimmäiset neljä nostoa ovat maksuttomia riippumatta siitä, millä automaatilla tai missä euromaassa nostot tehdään. Valtaosaa asiakkaistamme tämä hinnoittelumuutos kotimaassa ei koske lainkaan, koska he tekevät jo nyt vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa”, Mekkonen sanoo tiedotteessa.

Syksystä lähtien Nordean asiakkaat voivat tehdä automaatista neljä käteisnostoa maksutta euroalueella.

Nordean asiakkaat voivat nostaa käteistä myös esimerkiksi K-ruokakauppojen ja R-kioskien tiskeiltä ympäri maan ilman palvelumaksuja. Myös konttoreissa käteisen nostaminen on tulevaisuudessakin maksutonta.

Pankkien käytännöt ovat palvelumaksujen suhteen varsin kirjavia.

Danske Bankin asiakkaat voivat nostaa pankkitililtään rahaa debit-kortillaan ilman palvelumaksua miltä tahansa automaatilta viisi kertaa kuukaudessa. Sen jälkeen Danske Bank veloittaa nostoista 0,60 euroa

Finanssiryhmä OP puolestaan ei veloita Otto-automaateista tehdyistä käteisnostosta lainkaan. Muista kuin Otto-automaateista tehdyistä nostoista OP kuitenkin veloittaa 0,75 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat