Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian osavuosikatsaus julkaistaan kello 8 – analyytikot ennakoivat liikevoiton supistuneen

Nokia on jo kahdessa edellisessä osavuosikatsauksessa arvioinut, että markkinat taantuvat hieman tänä vuonna.

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Nokian pääkonttori Espoossa.
Nokian pääkonttori Espoossa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Fakta

Suomen historian suurin yrityskauppa

 Nokia ilmoitti toukokuussa 2015 ostavansa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin 15,6 miljardilla eurolla.

 Yrityskaupalla Nokia pyrkii varmistamaan kilpailukykynsä myös tulevaisuudessa.

 Nokia maksoi kaupan osakkeillaan. Alcatel-Lucentin osakkeenomistajat saivat yhtä osakkettaan kohti 0,55 Nokian uutta osaketta.

 Nokia omistaa Alcatel-Lucent osakkeista jo 95 prosenttia.

 Kaupan seurauksena Nokiasta tuli liikevaihdolla mitattuna maailman suurin verkkolaiteyhtiö.

Verkkolaitteita valmistavan Nokian kannattavuus on analyytikoiden ennusteiden mukaan heikentynyt selvästi huhti–kesäkuussa.

Maailmantalouden epävakauden takia teleoperaattorit ovat ilmeisesti lykänneet sijoituksiaan verkkolaitteisiin. Nokia on jo kahdessa edellisessä osavuosikatsauksessa arvioinut, että markkinat taantuvat hieman tänä vuonna. Nokia julkaisee osavuosikatsauksensa torstaina kello 8.

Uutistoimisto Reutersin 21 analyytikolle tekemässä kyselyssä mediaaniennuste Nokian huhti–kesäkuun liikevaihdosta on 5,8 miljardia euroa ja liikevoitosta ilman kertaluonteisia eriä 397 miljoonaa euroa. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestyksessä keskimmäistä lukua.

Jos ennusteet pitävät paikkansa, Nokian liikevaihto olisi supistunut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kahdeksan prosenttia ja liikevoitto 39 prosenttia.

Viime vuoden huhti–kesäkuussa Nokian liikevaihto oli 6,4 miljardia euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 649 miljoonaa euroa. Viime vuoden vertailutiedoissa on mukana ranskalainen Alcatel-Lucent, jonka liiketoiminta yhdistettiin tammikuussa Nokiaan.

Ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessa Nokia vihjasi, että Alcatel-Lucentin liiketoimintojen yhdistäminen saattaa hieman rasittaa tuloskehitystä kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Markkinoiden taantumisesta on kärsinyt etenkin Nokian ruotsalainen pääkilpailija Ericsson, jonka tuloskehitys on ollut heikkoa jo pitkän aikaa. Viime viikolla Ericssonin hallitus erotti toimitusjohtaja Hans Vestbergin.

Ericssonin liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli huhti–kesäkuussa 3,8 miljardia kruunua eli 410 miljoonaa euroa, mikä oli 40 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön liikevaihto pieneni vertailuajanjaksolla yksitoista prosenttia 54,1 miljardiin kruunuun eli 5,8 miljardiin euroon. Yhtiö ilmoitti myös uusista kustannussäästöistä, joilla se pyrkii parantamaan kannattavuuttaan.

Nokian huhti–kesäkuun osavuosikatsauksesta voi lukea torstaina pian kello kahdeksan jälkeen Helsingin Sanomien verkkosivuilta hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat