Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea alkaa veloittaa käteisnostoista syksyllä – pankkien käytännöt kirjavia

Talous
 
Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA
Kuva: Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA

Finanssiyhtiö Nordea alkaa marraskuussa veloittaa käteisen nostamisesta automaateista, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Neljä ensimmäistä käteisnostoa kuukaudessa ovat vastaisuudessa maksuttomia euroalueella. Viidennestä nostosta lähtien veloitetaan 0,40 euroa.

Nordean tekemän selvityksen mukaan suomalaiset maksavat ostoksensa mieluummin kortilla kuin käteisellä.

Lähes jokaisella kyselyyn vastanneista on vähintään yksi maksukortti. Nordean mukaan käteisen käyttö on sen asiakkaiden keskuudessa vähentynyt 5–6 prosentin vuosivauhtia.

”Nordean asiakkaista valtaosa tekee vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa. Marraskuun alusta alkaen asiakkaamme voivat tehdä pankkitileiltään neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaateilta koko euroalueella”, sanoo Nordean vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen.

Nykyisin Nordean pankkitileiltä tehdyt nostot ovat kotimaassa olleet Otto-automaateilla maksuttomia. Pankkitileiltä tehdyt käteisnostot muista automaateista Suomessa ja eurovaluuttaisissa EU-maissa ovat olleet puolestaan maksullisia. Nordean mukaan käteisnostojen hinta on vaihdellut 0,60 eurosta 0,75 euroon.

”Muiden pankkien tavoin haluamme yhdenmukaistaa hinnoitteluamme.” Mekkonen sanoo tiedotteessa.

Pankkien käytännöt käteisnostojen palvelumaksuissa ovat kirjavia, eivätkä ne ole täysin vertailukelpoisia.

Danske Bankin asiakkaat voivat nostaa pankkitililtään rahaa debit-kortillaan ilman palvelumaksua miltä tahansa automaatilta viisi kertaa kuukaudessa. Sen jälkeen Danske Bank veloittaa nostoista 0,60 euroa

Finanssiryhmä OP puolestaan ei veloita Otto-automaateista tehdyistä käteisnostosta lainkaan. Muista kuin Otto-automaateista tehdyistä nostoista OP kuitenkin veloittaa 0,75 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat