Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krakkerit varastivat bitcoineja 65 miljoonan dollarin arvosta – virtuaalirahan kurssi syöksyy

Virtuaalivaluutan kurssista on sulanut alkuviikon aikana jo lähes viidennes Yhdysvaltain dollariin verrattuna.

Talous
 
Reuters / BENOIT TESSIER
Bitcoin ei ole rahayksikkö vaan digitaalinen vaihdannan väline.
Bitcoin ei ole rahayksikkö vaan digitaalinen vaihdannan väline. Kuva: Reuters / BENOIT TESSIER

Virtuaaliraha bitcoinin kurssi syöksyi, kun yksi sen suurimmista välittäjistä keskeytti kaupankäynnin jättimäisen varkauden paljastuttua, talousuutistoimisto Bloomberg kertoo.

Krakkereiden eli tietojärjestelmiin murtautuvien verkkorikollisten kerrotaan varastaneen noin 65 miljoonan dollarin arvosta virtuaalirahaa Hong Kongissa toimivan virtuaalivaluuttavälittäjän Bitfinexin kautta.

Bitcoinin kurssi on varkauden johdosta pudonnut kahden päivän aikana jo 13 prosenttia Yhdysvaltojen dollariin verrattuna. Maanantaina kurssi putosi 6,2 prosenttia. Alkuviikon aikana bitcoinin kurssi on siis romahtanut jo lähes viidenneksellä.

Tietomurron ja varkauden kohteeksi joutunut Bitfinex ilmoitti tiistaina keskeyttäneensä kaupankäynnin ja kaikki sen kautta tehdyt nostot ja talletukset. Yritys on myöntänyt, että sen asiakkailta on varastettu bitcoin-virtuaalirahaa, ja että se tutkii tietomurtoa yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Bitfinex keskeytti kaupankäynnin kaikilla virtuaalivaluutoilla, mutta sanoi varkauden kohdistuneen vain bitcoin-tileihin. Yritys kertoo varkaudesta ja kaupankäynnin keskeytyksestä myös verkkosivullaan.

Yritys vahvisti Bloombergille lähettämässään viestissä, että krakkerit veivät 119 756 bitcoinia, joiden arvo on noin 65 miljoonaa dollaria. Itse varkautta suurempi isku virtuaalivaluutalle on se, että varkauden seurauksena virtuaalivaluutan arvosta on sulanut alkuviikon aikana jo 1,5 miljardia dollaria.

Vastaava kurssiromahdus nähtiin vuonna 2014, kun silloin suurin bitcoin-välittäjä Mt. Gox kertoi joutuneensa tietomurron kohteeksi ja hakeutui myöhemmin konkurssiin. Tuolloin virtuaalivaluutta bitcoinin arvo laski kuukauden aikana 30 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat