Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko paransi liikevoittoaan – Plussa-kortti uudistuu syksyllä

Plussa-kortteja uudistetaan: tarkoituksena on antaa asiakkaille entistä henkilökohtaisempia tarjouksia.

Talous
 
Vesa Laitinen
Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin johdolla yhtiö on tehnyt isoja yrityskauppoja tänä vuonna. Suomen Lähikaupalle kuuluneita Siwoja ja Valintataloja muutetaan parhaillaan K-kaupoiksi. Kesko osti myös Onnisen.
Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin johdolla yhtiö on tehnyt isoja yrityskauppoja tänä vuonna. Suomen Lähikaupalle kuuluneita Siwoja ja Valintataloja muutetaan parhaillaan K-kaupoiksi. Kesko osti myös Onnisen. Kuva: Vesa Laitinen

Kauppakonserni Keskon vertailukelpoinen liikevoitto parani huhti–kesäkuussa 2,7 miljoonaa euroa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Liikevoitto oli nyt 79,1 miljoonaa euroa.

Koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 8,5 miljoonaa euroa 111,4 miljoonaan.

Hyvän tuloksen myötä Keskon osake kallistui aamupäivällä noin kolme prosenttia.

Myös liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 17,2 prosenttia. Isoin syy tähän olivat yrityskaupat: Kesko osti Suomen Lähikaupalle kuuluneet Siwat ja Valintatalot sekä sähkö- ja lvi-alan yhtiön Onnisen. Kuitenkin myös ilman yritysostoja liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia.

”Keskon kasvustrategian toteutus eteni merkittävästi toisen vuosineljänneksen aikana, kun Suomen Lähikaupan osto toteutui huhtikuussa ja Onnisen osto kesäkuussa”, toteaa pääjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

Keskon suurimman yksikön päivittäistavarakaupan vertailukelpoinen liikevoitto parani 0,3 miljoonaa euroa 43,6 miljoonaan. Kesko arvioi, että ruuan hinta halpeni vuoden ensimmäisellä puoliskolla prosentin.

”Päivittäistavarakaupassa kannattavuus pysyi hyvällä tasolla toteutettujen tehostamistoimien ansiosta”, Helander arvioi tiedotteessa.

K-kaupat ovat uudistamassa kanta-asiakasohjelmansa Plussa-kortteja.

Asiakkaille annetaan lokakuusta alkaen henkilökohtaisia tarjouksia sen perusteella, mitä he ovat ostaneet.

”Mitä enemmän Plussa-korttia käyttää, sitä paremmaksi ja henkilökohtaisemmaksi se muuttuu”, sanoo Keskon digitaalisesta toimintaympäristöstä vastaava johtaja Anni Ronkainen sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat