Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko alkaa lähettää tarjouksia ostoshistorian mukaan

Plussa-korttien haltijoiden ostoksista on kerätty hyvin tarkkaa tietoa jo vuosia. Vain murto-osa on kieltänyt sen.

Talous
 
Fakta

Hyvä tulos toisella vuosineljänneksellä

 Keskon vertailukelpoinen liikevoitto parani huhti–kesäkuussa 2,7 miljoonaa euroa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Liikevoitto oli noin 79 miljoonaa euroa.

 Hyvän tuloksen myötä Keskon osake kallistui keskiviikkona iltapäivällä noin 4,5 prosenttia.

 Keskon liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 17,2 prosenttia. Suurin syy tähän olivat yrityskaupat: Kesko osti Suomen Lähikaupalle kuuluneet Siwat ja Valintatalot sekä sähkö- ja lvi-alan yhtiön Onnisen.

 Myös ilman yritysostoja liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia.

K-kauppojen kanta-asiakasjärjestelmä, Plussa-kortit, muuttuvat aiempaa henkilökohtaisemmaksi lokakuun alusta alkaen.

Asiakkaat alkavat saada tarjouksia, jotka perustuvat hyvin tarkasti juuri heidän aiempiin ostoksiinsa. Mitä enemmän K-kaupoista ostaa, sitä paremmat edut saa.

”Tavoitteena on olla Suomen henkilökohtaisesti palkitsevin kanta-asiakasohjelma. Tarjoamme asiakkaallemme juuri ne tuotteet edullisemmin, joita hän muutenkin valitsisi ostoskoriinsa”, sanoo Keskon digitaalisesta toimintaympäristöstä vastaava johtaja Anni Ronkainen.

Viime viikolla S-ryhmän aikeesta kerätä aiempaa tarkempia tietoja asiakkaidensa ostoksista nousi julkisuudessa poru. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kertoi Ylelle selvittävänsä, onko S-ryhmä muuttamassa S-etukorttien ehtoja yksipuolisesti.

S-ryhmän asiakas voi kieltäytyä tietojen keräämisestä vain lopettamalla etukortin käyttämisen.

Myös Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario paheksui S-ryhmän aikeita sanomalla Ylelle, että tietojen keruussa mennään pitkälle ihmisten yksityiselämään kuuluviin asioihin.

K-ryhmä on kuitenkin kerännyt yhtä tarkkoja tietoja Plussa-kortin haltijoilta jo vuodesta 2012. Lokakuussa tapahtuvassa uudistuksessa tietojen keruutapa ei muutu. Niitä vain hyödynnetään uudella tavalla.

Erona S-ryhmään on lähinnä se, että K-Plussa-kortin haltija on voinut ja voi jatkossakin määritellä tarkemmin, millä tasolla tietoa hänen ostoksistaan kerätään. Asiakas voi sallia tietojen keräämisen joko loppusummatasolla, tuoteryhmätasolla tai yksittäisen tuotteen tasolla.

Edut ovat sitä paremmat, mitä tarkemman tietojen keruun sallii. Jos sen kieltää kokonaan, plussapisteitä ei kerry.

Plussa-korttien haltijoista yli 99 prosenttia on sallinut tietojensa keruun kaikkein tarkimmalla eli yksittäisen tuotteen tasolla, Anni Ronkainen sanoo. Plussa-kortteja on yli 3,6 miljoonalla suomalaisella.

Tämä vaikuttaa kertovan siitä, että huolimatta S-ryhmän korteista nousseesta kohusta valtaosaa kuluttajista tietojen keruu heidän makkara-, kuukautissuoja- tai irtokarkkiostoksistaan ei häiritse.

”Uskomme globaaliin trendiin, jonka mukaan ihmiset ovat valmiita antamaan tietoa itsestään, jos saavat siitä relevantteja asioita vastineeksi”, Ronkainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat