Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englannin keskuspankki lisää elvytystä, kasvuennusteeseen ennätyksellisen suuri korjaus alaspäin

Keskuspankki teki Britannian kasvuennusteeseen ennätyksellisen suuren korjauksen alaspäin.

Talous
 
HS–Reuters
Neil Hall / Reuters
Englannin keskuspankin rakennus Lontoossa torstaina.
Englannin keskuspankin rakennus Lontoossa torstaina. Kuva: Neil Hall / Reuters

Englannin keskuspankki yrittää hillitä Britannian EU-kansanäänestyksen kielteistä vaikutusta talouskasvulle laskemalla ohjauskorkoa ja aloittamalla uudelleen arvopapereiden osto-ohjelman.

Keskuspankki ilmoitti torstaina laskevansa ohjauskorkoa 0,5 prosentista 0,25 prosenttiin. Koronlasku oli markkinoilla laajasti odotettu. Keskuspankki ei ole laskenut ohjauskorkoa sitten vuoden 2009.

Samalla keskuspankin johto ilmoitti, että uusi koronlasku on mahdollinen vielä tänä vuonna, mikäli kasvu todella jää yhtä heikoksi kuin tämänhetkiset ennusteet lupaavat. Korko voitaisiin laskea lähelle nollaa.

Lisäksi keskuspankki kertoi käynnistävänsä jälleen valtionlainojen osto-ohjelman. Se ostaa joukkovelkakirjoja 60 miljardin punnan arvosta. Samalla keskuspankki ostaa 10 miljardin punnan arvosta yrityssektorin joukkolainoja.

Sen jälkeen, kun britit äänestivät EU-eron puolesta, Britannian kasvuennusteita on laskettu, ja monet mittarit ennakoivat talouskasvun hidastumista.

Keskuspankki laski torstaina Britannian talouden ensi vuoden kasvuennustetta 2,3 prosentista 0,8 prosenttiin. Kyseessä on kautta aikain suurin alaspäin tehty kertakorjaus keskuspankin talousennusteissa. Vastaavaa ei nähty edes finanssikriisin keskellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat