Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keventynyt sääntely siivitti kaupat kasvuun

Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi 4,2 prosenttia. S-kaupat kasvattivat markkinaosuuttaan.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Helsingin Malmin Prisma on auki aina klo 23:n saakka.
Helsingin Malmin Prisma on auki aina klo 23:n saakka. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

S-ryhmän vähittäismyynti kasvoi ja tulos parani vuoden alkupuoliskolla kaupan aukioloaikojen vapautumisen, kuluttajahintojen leikkausten ja toiminnan tehostamisen ansiosta, kertoi S-ryhmä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

S-ryhmän liiketulos oli tammi–kesäkuussa 87 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 73 miljoonaa euroa.

Osuuskaupparyhmän muodostavat keskusliike SOK-yhtymä ja alueosuuskaupat. SOK-yhtymän liiketulos oli vuoden alkupuoliskolla kymmenen miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli kolme miljoonaa euroa.

”Sääntelyn keventäminen ja aukioloaikojen vapauttaminen ovat vaikuttaneet positiivisesti kauppaan. Näemme tärkeänä, että sääntelyn keventämistä yhä jatketaan”, sanoi SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä tiedotustilaisuudessa.

Sääntelyn keventämisellä hän viittasi etenkin alkoholilainsäädännön vapauttamiseen ja mahdollisuuteen myydä itsehoitolääkkeitä ruokakaupoissa.

Myös Kaupan liitto on kertonut vapautuneiden aukioloaikojen vauhdittaneen vähittäiskaupan kasvua koko alalla. Viime viikolla julkaistun selvityksen mukaan liikevaihto kasvoi sekä päivittäistavarakaupassa että tavaratalokaupassa.

Kaupan liiton mukaan myös alan työntekijöiden määrä on kasvanut. S-ryhmässä työtuntien määrä lisääntyi alkuvuonna 500 henkilötyövuodella.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi S-ryhmässä 4,2 prosenttia alkuvuonna. Asiakaskäyntien määrä kasvoi kahdeksan prosenttia.

Kohu bonus-korteista vaikutti S-ryhmään

S-ryhmä harkitsee, että sen asiakasomistajat voisivat valita Keskon Plussa-kortin käyttäjien tapaan, miten tarkasti heidän ostoksistaan kerätään tietoa.

S-ryhmä sai tietosuojavaltuutetun niskaansa ilmoitettuaan heinäkuun lopussa, että se ryhtyy tallentamaan asiakasomistajien ostotiedot yksittäisen tuotteen tarkkuudella. Ostostietojen tallentaminen alkaisi syyskuussa. Tästä ei voisi kieltäytyä, jos haluaa bonuksia.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio aikoo tavata S-ryhmän edustajia ensi viikolla.

Aarnio sanoi heinäkuussa Ylelle aikovansa selvittää, yrittääkö S-ryhmä muuttaa kanta-asiakasjärjestelmän ehtoja yksipuolisesti.

Myös K-kauppojen Plussa-korttien avulla kerätään yksityiskohtaista tietoa asiakkaiden ostoksista. Erona S-ryhmään on se, että Plussa-kortin haltija voi määritellä, rekisteröityvätkö tiedot loppusummatasolla, tuoteryhmittäin vai yksittäisen tuotteen tasolla. Edut ovat sitä paremmat, mitä tarkemman tiedon keruun sallii. Jos sen kieltää kokonaan, plussapisteitä ei kerry.

S-ryhmä kertoi maanantaina pohtivansa samankaltaista järjestelyä.

”On mahdollista, että tulee useampia vaihtoehtoja. On ennenaikaista sanoa, mikä lopullinen ratkaisu tulee olemaan”, sanoi SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä tulosinfossa.

S-ryhmä maksoi asiakasomistajille bonuksia tammi–kesäkuussa 171 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat