Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian ja Microsoftin insinöörit houkuttelivat internetyhtiö Amazonin Suomeen – ”Maailmanluokan osaajat huomataan”

Amazon järjestää rekrytointitilaisuuksia tänään tiistaina Espoossa ja keskiviikkona Tampereella. Nokian ja Microsoftin pääluottamusmiehet ovat asiasta innoissaan.

Talous
 
© Mike Segar / Reuters
Amazon on maailman johtava verkkokauppa.
Amazon on maailman johtava verkkokauppa. Kuva: © Mike Segar / Reuters

Tuhannet työttömiksi jääneet Nokian ja Microsoftin huippuosaajat ovat houkutelleet internetyhtiö Amazonin Suomeen värväysretkelle.

Amazon kertoo LinkedIn-sivullaan etsivänsä Suomesta muun muassa tuotekehittäjiä Kindle-lukulaitteen EU-tiimiin. Tilaisuuksia järjestetään kiinnostuneille tänään tiistaina Espoossa ja keskiviikkona Tampereella. Kindlen EU-tiimi toimii esimerkiksi Saksassa ja Luxemburgissa.

Sekä Espoossa että Tampereella on runsaasti Nokian ja Microsoftin irtisanomia insinöörejä sekä muita korkeakoulutettuja työntekijöitä. Yhtiöiden pääluottamusmiehet ovatkin innoissaan uutisesta.

Verkkolaiteyhtiö Nokian noin tuhannesta työttömästä insinööristä valtaosa sijaitsee pääkaupunkiseudun ja Tampereen alueella. Teknologiayhtiö Microsoftilta tulee vapautumaan työttömyyskortistoon elokuun lopussa karkeasti arvioiden tuhat ihmistä, joista ehkä 600 on insinöörejä.

”Erittäin hieno homma. Voin hyvin kuvitella, että Amazon haluaa kuoria ison määrän huippuosaajia itselleen”, sanoo Nokian ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Lasse Laurikainen kuullessaan asiasta.

”Tämä on Amazonilta aivan loistava markkinointitemppu ja toivotan heille parasta onnea. Toisaalta tämä on myös selkeä viesti suomalaisille työnantajille, että jos he eivät palkkaa osaajia, niin heidät viedään ulkomaille.”

Amazon on lähettänyt Microsoftin irtisanotuille työntekijöille kutsun tilaisuuksiin, sanoo pääluottamusmies Kalle Kiili. Myös hän on innoissaan, että yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä tulee värväysmatkalle Suomeen.

”Se osoittaa, että maailmallakin huomataan Suomesta vapautuneet maailmanluokan osaajat. Suomen kannalta toki olisi toivottavaa, että Amazon lähtisi toteuttamaan tuotekehitystoimintaa täällä Suomessa”, Kiili pohtii.

”Mutta onhan se jokaiselle yksilölle voitto, jos saa työpaikan muualta ja on valmis muuttamaan.”

Kiili sanoo kuulleensa toisen käden puheita siitä, että Amazonissa on keskusteltu myös tuotekehitysyksikön perustamisesta Suomeen.

Viime lokakuussa Amazonin erillinen yhtiö, pilvipalvelu AWS perusti toimiston Espooseen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat