Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jim Yong Kimiä savustetaan Maailmanpankin johdosta

Maailmanpankin henkilöstö ei halua johtajaansa jatkokaudelle.

Talous
 
ADNAN ABIDI / Reuters
Maailman pankin johtaja Jim Yong Kim viime kesäkuussa Delhissä.
Maailman pankin johtaja Jim Yong Kim viime kesäkuussa Delhissä. Kuva: ADNAN ABIDI / Reuters

Maailmanpankin henkilöstöjärjestö haluaa pankkiin uuden johtajan, kertoo The Financial Times -talouslehti. Vaikutusvaltainen henkilöstöjärjestö ilmoitti kirjeellä pankin johtokunnalle, että henkilöstö haluaa korvata Jim Yong Kimin uudella johtajalla, kun Kimin kausi päättyy ensi vuonna. Selitykseksi henkilöstö sanoo ”johtajuuskriisin”.

”Maailma on muuttunut ja meidän pitää muuttua sen mukana. Jos emme kirjoita pelin sääntöjä uusiksi, Maailmanpankki uhkaa taantua muinaisjäänteeksi kansainvälisellä näyttämöllä”, henkilöstöjärjestön edustajat kirjoittivat.

Yhdysvaltalainen Kim oli vuonna 2012 Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman valinta Maailmanpankin johtoon. Washingtonin kahdesta suuresta talousjärjestöstä Maailmanpankin johtaja on perinteisesti tullut Yhdysvalloista ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Henkilöstö haluaisi tähän perinteeseen muutoksen niin, että uutta Maailmanpankin johtajaa etsittäisiin kansainvälisesti.

Kimin kausi päättyy ensi vuoden kesäkuussa. The Financial Timesin mukaan hän on ilmaissut halukkuutensa toiseen kauteen ja hänellä on Yhdysvaltojen tuki johtajuudelleen.

Kim on saanut johtajakaudestaan kovaa sisäistä kritiikkiä. Hän on kaudellaan uudistanut pankin rakennetta ja sen toiminnan painopisteitä.

The Guardian -lehti kertoi kaksi vuotta sitten, että sadat työntekijät osallistuivat pankin aulassa mielenosoituksiin, jotka muistuttivat avointa kapinaa pankin johtoa vastaan. Vuonna 2014 tehdyn henkilöstötutkimuksen mukaan alle kolmanneksella pankin työntekijöistä oli selvä käsitys pankin suunnasta Kimin johdossa.

Osa työntekijöistä on kritisoinut Kimiä siitä, että pankki on ajautunut syrjään varsinaisesta tehtävästään, maailman köyhyyden vähentämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat