Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Google: 900 miljoonaa Android-laitetta uhkaavaa turva-aukkoa ei tarvitse pelätä

Päivitetyt Android-versiot ovat korjanneet valtaosan tietoturvayhtiön paljastamista tietoturva-aukoista, Google vakuuttaa.

Talous
 
Helsingin Sanomat
BAZ RATNER / Reuters
Googlen mukaan uudesta, laajasta Android-käyttöjärjestelmän tietoturva-aukosta ei tarvitse huolestua.
Googlen mukaan uudesta, laajasta Android-käyttöjärjestelmän tietoturva-aukosta ei tarvitse huolestua. Kuva: BAZ RATNER / Reuters

Ohjelmisto- ja verkkopalveluyhtiö Google on pyrkinyt rauhoittelemaan sen Android-käyttöjärjestelmän vaarallisesta QuadRooter-haavoittuvuudesta pelästyneitä käyttäjiä.

Päivitetyt Android-järjestelmät ovat jo korjanneet kolme neljästä haavoittuvuudesta, joita tietoturva-aukkoa hyväksikäyttävät haittaohjelmat saattaisivat käyttää, kertoo Google Android Centralille lähettämässään tiedotteessa.

Checkpoint-tietoturvayhtiö kertoi sunnuntaina löytäneensä Android-järjestelmää käyttävien laitteiden ohjelmistossa puutteen, joka mahdollistaisi hakkerille laitteen haltuun ottamisen ja pääsyn kaikkeen sen tietoon.

Tietoturvariski koskee Qualcommin prosessoria käyttäviä mobiililaitteita, joita on käytössä kaikkiaan noin 900 miljoonaa. Yhtään puhelinta ei tiettävästi ole kuitenkaan vielä hakkeroitu.

Google aikoo julkaista pian uuden tietoturvapäivityksen, jonka pitäisi tukkia myös neljäs ja viimeinen paljastettu tietoturva-aukko. Yhtiö myös muistuttaa, että Android-käyttäjien turvana on ohjelmiston 4.2-versiosta asti automaattisesti päällä oleva Verify Apps -toiminto. Versio julkaistiin jo vuoden 2012 loppupuolella.

Käytännössä siis jopa 90 prosenttia nykyisin käytössä olevista Android-laitteista olisi siis Android Centralin mukaan suojassa haittaohjelmilta.

Myös HS:n haastattelema tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, ettei haavoittuvuudesta ole oikeasti suurta vaaraa Android-käyttäjille.

Tietoturva-aukkoa hyväkseen käyttävät hakkerit voisivat laittaa esimerkiksi Google Play -sivustolle ladattavaksi pelin tai jonkun muun sovelluksen, jonka lataamisen kautta ne pääsisivät kiinni puhelimen valokuviin, sähköposteihin ja muuhun tietoon.

”Käytännössä riski on kuitenkin vielä tällä hetkellä olematon, koska asia on juuri tullut julkisuuteen eli rikolliset ovat kuulleet tietoturva-aukosta todennäköisesti vasta nyt”, Hyppönen kommentoi HS:lle maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat