Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Stukin mukaan Fennovoiman työntekijöitä savustettu ulos, yhtiössä turvallisuusriskejä

Fennovoiman ydinvoimahankkeessa on paljastunut mahdollisia turvallisuusongelmia ja väärinkäytöksiä, kertoo Yle. Fennovoima kiistää väitteet.

Talous
 
Roni Rekomaa
Fennovoima rakentaa Pyhäjoelle ydinvoimalaa.
Fennovoima rakentaa Pyhäjoelle ydinvoimalaa. Kuva: Roni Rekomaa

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman työntekijät ovat kertoneet painostuksesta, huonosta johtamisesta ja turvallisuusasioiden sivuuttamisesta, kertoo Yle. Asia selviää Ylen mukaan Säteilyturvakeskuksen (Stuk) tarkastuspöytäkirjasta. Stuk teki tarkastuksen Fennovoimaan viime vuoden loppupuolella.

Pöytäkirjassa Stuk ilmaisee huolensa siitä, ottaako Fennovoima turvallisuuskysymykset vakavasti ja onko sen johtoryhmässä riittävästi alan osaamista.

Ylen mukaan turvallisuusongelmia esiin tuoneita asiantuntijoita on painostettu tai savustettu ulos yhtiöstä. Asiakirjoihin on saatettu vaihtaa allekirjoittaja, jos alkuperäinen asiantuntija ei ole niitä hyväksynyt.

Fennovoima kiistää Ylelle työntekijöihin kohdistuvan painostuksen ja asiakirjojen allekirjoittajien tarkoituksellisen vaihtamisen. Ylen mukaan yhtiö on keväällä toimittanut Stukille selvitykset puutteista.

”Emme tunnista, että yhtiössä olisi ollut painostusta tai uhkailua. Mutta olemme pyrkineet parantamaan kommunikointia ja vastuun jakamista”, Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström sanoo Ylelle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat