Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rovio-Rantala siirtyy Nokia-puhelinten tiimiin

Pekka Rantala johti vain vuoden Roviota ja oli 17 vuotta Nokian palveluksessa.

Talous
 

Peliyhtiö Rovion aiempi toimitusjohtaja ja Nokiassa aikoinaan 17 vuotta työskennellyt Pekka Rantala siirtyy markkinointijohtajaksi uuteen yhtiöön, joka aikoo elvyttää Nokian puhelinten myynnin maailmanlaajuisesti.

Suomeen rekisteröity HMD Global -yhtiö ilmoitti maanantaina, että Rantala aloittaa markkinointijohtajana heti ja ryhtyy kokoamaan kansainvälistä markkinoijien, brändiasiantuntijoiden ja viestintäväen joukkoa.

”Pekan tärkeä tehtävä on herättää eloon Nokian tavaramerkki matkapuhelimissa. Maailman kännyköiden käyttäjistä 96 prosenttia tuntee Nokian nimen. Ihmiset odottavat innoissaan uusia Nokia-puhelimia ja teemme lujasti töitä luodaksemme kauniin valikoiman uusia Nokia-laitteita”, sanoo HDM Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela tiedotteessa.

”Kokoamme yhteen lahjakkaita ihmisiä saadaksemme aikaan jotain uskomatonta”, Rantala sanoo.

Rantala nimitettiin peliyhtiö Rovion johtoon viime vuoden alussa. Hän hoiti tätä tehtävää vain vuoden ajan.

Nummelan mukaan Rantala on kokenut kuluttajatuotteiden markkinoija, joka tietää miten johdetaan maailmanlaajuista toimintaa ja tiimejä.

HDM Globalin tarina alkoi tämän vuoden toukokuussa, jolloin Nokia ilmoitti myyvänsä sille lisenssin, jolla se saa käyttää kymmenen vuoden ajan Nokian tavaramerkkiä ja patentteja. Yhtiön tavoite on ryhtyä tuottamaan peruspuhelimia, älypuhelimia ja taulutietokoneita eli tabletteja.

HDM Globalin omistussuhteet ovat hieman hämärän peitossa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan pääomistaja on taiwanilainen elektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn ja sen perustaja Terry Gou. Vaikka taustajoukko on kansainvälinen, Nokia-brändin takia pääkonttori on Suomessa ja kärkihenkilöiksi on nimitetty suomalaisia. Laitteiden valmistuksen ja jakelun hoitaa Foxconn.

Tulevissa Nokia-puhelimissa on käyttöjärjestelmänä maailmalla eniten käytetty ohjelmistoyhtiö Googlen Android. HDM sanoo käyttävänsä seuraavien kolmen vuoden aikana markkinointiin rahaa 450 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat