Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen startup-yritys Zervant tähtää Euroopan verkkolaskupalvelujen ykköseksi

Zervant on nimenomaan pienille yrityksille, freelancereille ja itsensätyöllistäjille suunnattu palvelu, joka auttaa esimerkiksi laskutuksessa ja kirjanpidossa.

Talous
 
Rio Gandara / HS
Zervantin Jasmin Åbacka, Jennifer Sandström (selin) ja Matias Vahtola toimistossaan Espoossa viime kesäkuussa.
Zervantin Jasmin Åbacka, Jennifer Sandström (selin) ja Matias Vahtola toimistossaan Espoossa viime kesäkuussa. Kuva: Rio Gandara / HS

Yrityksen talouden hallinnointi ei ole aina helppoa, varsinkaan pienille yrityksille ja yksinyrittäjille.

On tilintarkastusta, laskuja, veroilmoituksia ja viranomaisten asiakirjoja, joista täytyy huolehtia. Taakka voi tuntua suurelta, koska takana ei ole suuren yrityksen taloushallintokoneistoa.

Tämän tietää suomalaisen verkkolaskutuspalvelu Zervantin toimitusjohtaja Mattias Hansson, jolla oli oma yritys myös ennen kuin hän lähti perustamaan Zervantia vuonna 2010.

“Molemmat perustajajäsenet olimme pyörittäneet omia yhden miehen firmoja ja päätimme keksiä työkalun, jota olisimme itse tarvinneet”, Hansson kertoo.

Zervant on nimenomaan pienille yrityksille, freelancereille ja itsensätyöllistäjille suunnattu palvelu, joka auttaa esimerkiksi laskutuksessa ja kirjanpidossa.

”Pienyrityksillä on aivan oma vaikutuksensa yhteiskunnallisesti. Eivät ne isot korporaatiot enää tuo työpaikkoja lisää Suomeen. Pienet ja keskikokoiset yritykset luovat tulevat työpaikat Suomessa.”

Juuri nyt startup-yritys Zervant elää tulevaisuutensa kannalta ratkaisevia hetkiä.

Zervantilta ennakoidaan yrityksen liikevaihdon kasvavan jopa kolminkertaiseksi edellisvuotisesta. Yritys on solminut miljoonien arvoisen sopimuksen suuren belgialaisen ING-pankin kanssa ja on juuri saanut yhteensä 4 miljoonan euron sijoituksen kahdelta pääomasijoitusyhtiöltä.

Yritys on myös pystynyt kasvattamaan työntekijöidensä määrää kahdesta 24:ään.

Zervant aikoo käyttää sijoituksen suurilta osin kansainvälistymiseen ja asemansa vahvistamiseen jo olemassa olevilla markkinoilla. Pelkkää Pohjolaa yritys on pitänyt alusta lähtien liian pienenä markkinana. Zervantilla on yli 100 000 käyttäjää 160 maassa. Eniten asiakkaita on Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa.

”Neljällä miljoonalla ei mennä koko Eurooppaan, mutta sijoitus auttaa meitä ottamaan seuraavia askelia.”

Toinen sijoittajista on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, joka investoi Zervantiin jo vuoden 2015 alussa. Uutena sijoittajana Zervantia rahoittaa kansainvälinen Norjassa perustettu sijoitusyhtiö Northzone, joka on aiemmin sijoittanut esimerkiksi Klarnaan, iZettleen ja Spotifyihin.

Klarna on erikoistunut verkkomaksupalveluihin ja iZettle tarjoaa luottokorttimaksuihin tarkoitetun mukana kulkevan kortinlukijan. Verkkomaksuihin liittyvä toimiala on siis sijoitusyhtiölle tuttu.

”On äärettömän tärkeää, että sijoittaja tuo mukanaan myös muuta kuin rahaa. Kokemusta, verkostoa, osaamista. Vähän fiksumpaa rahaa.”

Kaiken lisäksi vuonna 2018 tulee voimaan EU-direktiivi, jonka Hansson uskoo lisäävän verkkolaskujen kysyntää. Direktiivi velvoittaa julkisen palvelun toimijat päivittämään teknologiaansa niin, että sähköinen laskutus on mahdollista.

Suomessa vastaava muutos tehtiin jo vuonna 2012, ja nyt valtaosa laskuista lähtee verkkolaskuina. Hansson uskoo, että muutos Euroopan markkinoilla alkaa näkyä vuoteen 2020 mennessä.

”Suomessa siirtyminen paperilaskuista verkkolaskuihin lähti julkisen puolen laskutuksesta, ja aika nopeasti yksityisellä puolella ryhdyttiin vaatimaan verkkolaskuja ja suuret yritykset vaativat verkkolaskuja alihankkijoiltaan. Julkisen puolen siirtymä oli se asia, mikä pisti vauhtia muutokseen.”

Zervant haluaa olla pienyritysten verkkolaskupalvelujen ykkönen Euroopassa. Se ei ole helppoa, sillä alalla on paljon kilpailua. Myös muut yritykset ovat huomanneet EU-direktiivin luomat mahdollisuudet.

Tieto siitä ei silti vaikuta huolestuttavan Zervantin toimitusjohtajaa.

”Se tarkoittaa sitä, että pitää kasvaa nopeasti”, Hansson toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat