Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkein oikeus sallii maksulliset paperilaskut – Elisa vei voiton kiistassa laskujen hinnasta

Elisa alkoi vuonna 2013 periä kaikista lähettimästään paperilaskuista 1,90 euron maksun. Päätös herätti laajan julkisen keskustelun.

Talous
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Korkeimmat oikeuden mukaan Elisa saa periä paperisten laskujen lähettämisestä erillisen maksun.
Korkeimmat oikeuden mukaan Elisa saa periä paperisten laskujen lähettämisestä erillisen maksun. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Elisa saa periä paperilaskun lähettämisestä erillisen maksun. Korkein oikeus (KKO) päätti vuosia jatkuneen kiistan tiistaina.

Elisa alkoi vuonna 2013 periä kaikista lähettämistään paperilaskuista 1,90 euron maksun. Päätös herätti laajan julkisen keskustelun. Kuluttaja-asiamies piti maksua kohtuuttomana ja vaati Elisaa luopumaan siitä.

Markkinaoikeus asettui kaksi vuotta sitten tehdyssä päätöksessään kuluttaja-asiamiehen kannalle. Se ei sinänsä kieltänyt maksun perimistä, mutta piti 1,90 euron summaa kohtuuttoman suurena.

Korkeimman oikeuden mukaan viestintämarkkinalaki sallii hintaeron paperilaskun ja sähköisen välillä. KKO:n mukaan myöskään maksun taso ei ole kohtuuton muun muassa siksi, että se ei ylitä Elisalle laskuttamisesta koituvia kustannuksia.

Elisan kuluttajaliiketoiminnan palvelujohtajan Jukka Lehdon mukaan paperilaskun maksullisuudesta on tullut ainakin telealalla yleinen käytäntö. Elisa laski markkinaoikeuden päätöksen jälkeen paperilaskun hintaa muutamalla sentillä.

”Meidän hinta taitaa olla nyt markkinoiden halvin. Sähköisen laskun suosio on kasvanut koko ajan. Enemmän kuin kaksi kolmasosaa uusista asiakkaista valitsee sähköisen laskun”, Lehto sanoo.

KKO:n päätöksen perustelujen mukaan on myös monelta kannalta perusteltua, että sähköiseen laskutukseen siirtymistä edistetään.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat