Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Ford aikoo aloittaa robottiautojen massatuotannon viiden vuoden sisällä

Ford uskoo, että autoa vailla rattia tai polkimia tullaan käyttämään markkinaa ensi vuosikymmennellä dominoivissa robottitaksipalveluissa.

Talous
 
VINCENT KESSLER
Ford kamppailee monen muun auto- ja teknologiayhtiön kanssa robottiautojen kuninkuudesta.
Ford kamppailee monen muun auto- ja teknologiayhtiön kanssa robottiautojen kuninkuudesta. Kuva: VINCENT KESSLER

Amerikkalainen autoyhtiö Ford aikoo ottaa johtoaseman kilpailussa maailman ensimmäisestä massamarkkinoille tuotetusta robottiautosta, kertoo talouslehti Financial Times.

Yhtiö ilmoitti tiistaina joukosta teknologiainvestointeja ja kertoi aikovansa kaksinkertaistaa toimintansa Piilaaksossa.

Auto, jolla ei olisi lainkaan rattia tai polkimia, on tarkoitus saada markkinoille vuoteen 2021 mennessä. Ford uskoo, että sitä tullaan käyttämään markkinaa ensi vuosikymmenellä dominoivissa robottitaksipalveluissa.

”Autonomisilla kulkuvälineillä saattaa olla yhtä iso vaikutus yhteiskuntaan kuin Fordin alkuperäisellä tuotantolinjalla oli yli sata vuotta sitten”, Fordin toimitusjohtaja Mark Fields sanoo FT:lle.

Fieldsin mukaan autot sunnitellaan nimenomaan liiketoimintaa, kuten taksi- tai autojen jakopalvelua varten.

Fordin päätös tarkoittaa, että se kilpailee nyt robottiautojen saralla suoraan Googlen, Applen ja BMW:n kaltaisten autoyhtiöiden kanssa.

FT:n mukaan BMW kertoi viime kuussa muodostaneensa Intelin ja Mobileyen kanssa yhteistyöhankkeen, jonka on tarkoitus saada täysin autonominen auto tien päälle 2021 mennessä.

Moni autoyhtiö pyrkii uudistamaan liiketoimintaansa niin sanotun jakamistalouden ja robottiautojen suuntaan. Fiatilla on yhteistyöhanke Googlen kanssa, Toyota on ostanut osan Uberia, Volkswagen on sijoittanut taksipalvelu Gettiin ja General Motors puolestaan taksipalvelu Lyftiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat