Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlajalinna jatkoi kovaa kasvuvauhtia – myös kannattavuus parani

Terveysyrityksen kasvusta suurin osa tuli kuntien terveyspalvelujen ja erikoissairaanhoidon ulkoistuksista.

Talous
 
Aliisa Piirla / Lehtikuva
Kiropraktikko Niklas Tast hoiti potilasta Pihlajalinnan klinikalla Tampereella viime marraskuussa.
Kiropraktikko Niklas Tast hoiti potilasta Pihlajalinnan klinikalla Tampereella viime marraskuussa. Kuva: Aliisa Piirla / Lehtikuva

Terveysyritys Pihlalinna jatkoi koko alkuvuoden kovaa kasvuvauhtia. Huhti–kesäkuussa yrityksen liikevaihto lähes kaksinkertaistui viime vuodesta 101,4 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Aarne Aktanin mukaan valtaosa kasvusta tuli kuntien terveyspalvelujen ulkoistuksista. Jämsä ja Etelä-Pohjanmaan kuusiokunnat ulkoistivat terveyspalvelunsa ja myös erikoissairaanhoitoa Pihlajalinnalle.

Noin neljännes kasvusta tuli yrityskaupoista, kuten tamperelaisen Koskiklinikan ja Itä-Suomessa toimivan lääkärikeskus ITE:n ostoista.

Myös Pihlajalinnan kannattavuus on parantunut selvästi tänä vuonna. Oikaistu liikevoitto nelinkertaistui viime vuoden huhti–kesäkuusta 3,9 miljoonaan euroon ja liikevoiton suhde liikevaihtoon kaksinkertaistui 3,9 prosenttiin.

Heinäkuun alussa Pihlajalinna sai hoidettavakseen myös Mänttä-Vilppulan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi.

Heinäkuun alussa tuli myös voimaan väliaikaislaki, joka rajoittaa kuntien terveyspalvelujen ulkoistuksia ennen sote-uudistuksen valmistumista.

Aktanin mukaan laki ei vaikuta merkittävästi Pihlajalinnan näkymiin, koska se ei estä palvelujen ulkoistuksia. Niihin tulee ainoastaan uusi irtisanomisehto.

Pihlajalinna tuottaa muun muassa perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja. Yrityksellä on myös turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.

Lähi-Tapiola-ryhmä omistaa 23 prosenttia pörssiin listatun Pihlajalinnan osakkeista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat