Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

It-talo CGI aikoo vähentää 240 työpaikkaa

Toimitusjohtajan mukaan alan kasvu on heikkoa ja kilpailu kireää.

Talous
 
Liisa Takala
CGI:n konttori Helsingin Pitäjänmäessä.
CGI:n konttori Helsingin Pitäjänmäessä. Kuva: Liisa Takala

It-palveluja tuottava CGI aloittaa yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 240 henkilötyövuotta vastaavia kustannussäästöjä. Neuvottelut koskevat kaikkia CGI:n toimipaikkoja Suomessa. Yhtiössä on noin 3 200 työntekijää.

Toimitusjohtaja Tapio Volanen perustelee irtisanomisia kiristyvällä kilpailulla, digitalisaation tuomalla rakennemuutoksella ja it-palvelujen kasvun heikkoudella Suomessa.

”Meidän ja muiden it-toimijoiden viime vuosien sopeutustoimet osoittavat konkreettisesti sen, millaisessa muutoksessa koko toimialamme elää. Asiakkaat odottavat IT-toimittajilta uudenlaisia palveluja yhä kustannustehokkaammin tuotettuna, mikä edellyttää jatkuvia investointeja toiminnan, palvelujen, osaamisen ja laadun kehittämiseen”, Volanen sanoo tiedotteessa.

Kanadalainen CGI on maailman suurimpia it-palvelujen tuottajia. Suomessa se on Tiedon jälkeen toiseksi suurin noin 14 prosentin markkinaosuudella.

Suomen CGI:n juuret ovat ruotsalaisessa WM-datassa ja Novo Groupissa. WM-data osti vuonna 2004 Novo Groupin. Vuonna 2006 brittiläinen Logica osti WM-datan ja vuonna 2012 CGI osti koko Logican.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat