Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTK avasi elintarvikkeita myyvän verkkokaupan

Suomalaistuottajat haluavat parantaa asemaansa myymällä tuotteitaan päivittäistavarakauppojen ohi.

Talous
 
Tuomas Selänne
MTK:n verkkokaupassa on mukana yli 70 maataloustuottajaa.
MTK:n verkkokaupassa on mukana yli 70 maataloustuottajaa. Kuva: Tuomas Selänne

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on avannut verkkokaupan, jolla se haluaa taistella laskeneita tuottajahintoja vastaan. Verkkokaupassa tuottajat ja pk-yritykset voivat myydä ruokaa päivittäistavarakauppojen ohi ja näin saada tuotteistaan suuremman hinnan.

Ruokaasuomesta.fi-palvelun on kehittänyt startup-yritys Lähi-Pro. MTK:n Viestilehdet-yhtiö omistaa 49 prosenttia Lähi-Pron osakekannasta.

”Uusien ruuan markkinakanavien kehittäminen on tarpeen, koska kiinnostus ostaa suomalaista lähiruokaa suoraan maatiloilta on vahvassa kasvussa. Myös entistä useampi tuottaja harkitsee ruuan suoramyynnin aloittamista”, sanoo Lähi-Pron toimitusjohtaja Eero Kananen.

Verkkokaupassa on mukana vähän yli 70 maatilayritystä ja yli 200 tuotetta. Kanasen mukaan palvelu tulee kasvamaan syksyllä merkittävästi.

S-ryhmän viime vuonna aloittama ruoan halpuuttaminen on ollut piikki maataloustuottajien lihassa. Kampanjassaan Suomen suurin kaupparyhmä laski yli 400 tuotteen hintaa.

Pian mukaan lähtivät myös K-ruokakaupat, ja myös Lidl teroitti entisestään halpojen hintojen sanomaansa.

S-ryhmällä myynti muun muassa juusto-, liha- ja leipomotuotteissa kasvoi miljoonilla kiloilla.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kertoi alkuvuonna Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa maanviljelijöiden yrittäjätulon pienentyneen viime vuonna neljänneksellä.

Marttilan mukaan halpuuttaminen tehtiin ”käymällä tuottajan kukkarolla” sen sijaan, että ruoka-alennus olisi otettu kaupan omista katteista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat