Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pfizer ostaa suositun eturauhassyövän lääkkeen kehittäneen yhtiön

Pfizer maksaa Medivationista huomattavasti paljon enemmän kuin mitä ranskalaisen Sanofi yhtiöstä tarjosi.

Talous
 
HS–Reuters

Lääkeyhtiö Pfizer ilmoitti maanantaina ostavansa yhdysvaltaisen kilpailijansa Medivationin, joka on erikoistunut syöpälääkkeisiin. Kauppahinta on on 14 miljardia dollaria eli 12,4 miljardia euroa, minkä Pfizer maksaa käteisellä.

Medivationin tuotevalikoimaan kuuluu suosittu Xtandi-lääke, jota käytetään käytetään aikuisten miesten muualle kehoon levinneeseen eturauhassyövän hoitoon. Pfizerin toimitusjohtajan Ian Readin mukaan yritysjärjestelyn keskeinen syy on nimenomaan Xtandi.

Pfizer maksaa Medivationista huomattavasti paljon enemmän kuin mitä ranskalaisen Sanofi yhtiöstä tarjosi. Sanofi tarjosi huhtikuussa yhdestä Medivationin osakkeesta 52,50 dollaria. Pfizer maksaa yhdestä osakkeesta 81,50 dollaria.

Pfizer mukaan yrityskauppa vahvistaa välittömästi sen tulosta. Yhtiön uuden liiketoimintasuunnitelman mukaan se keskittyy aikaisempaa enemmän syöpälääkkeisiin, jotka ovat erittäin kannattavia.

Pfizer kertoi maanantaina, että se harkitsee edelleen liiketoimintansa jakamista kahteen erilliseen yhtiöön. Toinen niistä keskittyisi edullisiin lääkkeisiin, joissa patentit ovat rauenneet. Toinen taas erikoistuisi patenteilla suojattuihin lääkkeisiin.

Yksittäisistä tuotteista Pfizerin liikevaihtoa on kasvattanut rintasyövän hoitoon tarkoitettu Ibrance.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat