Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen talouden elpymisessä vahvistumisen merkkejä Brexitistä huolimatta

Talouden kehittymistä ennakoiva ostopäälliköiden indeksi vahvistui elokuussa, vaikka ekonomistit odottivat sen heikenneen.

Talous
 

Euroalueen talous vahvistui alustavien tietojen mukaan elokuussa ennakoitua enemmän, ilmenee markkinatutkimusyhtiö Markitin ostopäällikköiden indeksin ennakkotiedoista. Taloudellinen toimeliaisuus lisääntyi hieman sekä teollisuudessa että palvelualoilla.

Euroalueen ostopäälliköiden indeksi oli elokuussa 53,3 pistettä eli suurimmillaan seitsemään kuukauteen. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat ekonomistit otaksuivat indeksin heikenneen 53,1 pisteeseen. Heinäkuussa indeksi lukema oli 53,25 pistettä.

”Elokuun ennakkotiedot viittaavat siihen, että euroalueen talous kasvaa vakaasti kolmannella vuosineljänneksellä eikä elpymisessä ole merkkejä Brexitin aiheuttamasta epävakaudesta”, Markitin pääekonomisti Chris Williamson sanoo tiedotteessa.

Britanniassa kesäkuun lopussa järjestetyssä kansanäänestyksessä enemmistö äänestäjistä kannatti Euroopan unionista eroamista eli Brexitiä. Ekonmistit ja tutkimuslaitokset ovat arvioineet, että kansanäänestyksestä aiheutuva epävakaus hidastaa euroalueen talouskasvua.

Markit arvioi, että euroalueen bruttokansantuote kasvaa heinä–syyskuussa 0,3 prosenttia ja vuositasolla 1,2 prosenttia.

Ostopäälliköiden indeksi on historiallisen näytön perusteella ennakoinut kohtalaisen luotettavasti bruttokansantuotteen kehittymistä.

Jos indeksin lukema on yli 50 pistettä, kokonaistuotanto eli bruttokansantuote kasvaa. Jos lukema on alle 50 pistettä, kokonaistuotanto supistuu.

Markit laskee ostopäälliköiden indeksin 5 000 euroalueen yritykselle tehtävästä kyselystä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat