Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan komissio puolustaa Kreikan tilastojohtajaa

Komission mielestä Kreikan tilastokeskuksen tilastoissa ei ole ollut huomautettavaa vuosina 2010–2015.

Talous
 
HS–Reuters
ERIC VIDAL / Reuters
Marianne Thyssen
Marianne Thyssen Kuva: ERIC VIDAL / Reuters

Euroopan komissio ilmoitti keskiviikkona, että väitteet Kreikan tilastokeskuksen vääristelemistä tilastoista ovat perusteettomia.

Kreikan hallitus kertoi olevansa yllättynyt, että komissio ottaa kantaa tuomioistuimessa vireillä olevaan asiaan.

”Kommisiolle ja Eurostatille on täysin selvää, että tiedot Kreikan julkisen talouden velasta vuosina 2010–2015 ovat luotettavia ja ne on asianmukaisesti raportoitulle Eurostatille - päinvastoin kuin tätä ajanjaksoa ennen”, työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoi.

Andreas Georgiou, entinen Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ekonomisti, erosi viime vuonna Kreikan tilastokeskuksen johtopaikalta rikosepäilyjen takia. Hän toimi tilastokeskuksen pääjohtajana elokuusta 2010 elokuuhun 2015.

Georgiouta vastaan nostettiin vuonna 2013 syytteet Kreikan julkisen talouden alijäämän keinotekoisesta suurentelusta. Syyttäjän mukaan suurentelu johti siihen, että Kreikka joutui hyväksymään muilta eurovaltioilta ja IMF:ltä saamalleen 110 miljardin euron hätälainalle tarpeettoman ankarat ehdot.

Oikeudenkäynti näytti pitkään kuihtuvan kasaan, mutta Kreikan korkein oikeus päätti tutkia tapauksen uudestaan. Georgioun puolustajat pitävät syytteitä poliittisina.

FRANCOIS LENOIR
Jean-Claude Junckerin johtama komissio on tyytymätön siihen, että Kreikan tilastokeskuksen entistä johtajaa epäillään tilastojen väärentämisestä.
Jean-Claude Junckerin johtama komissio on tyytymätön siihen, että Kreikan tilastokeskuksen entistä johtajaa epäillään tilastojen väärentämisestä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat