Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bill Gatesin omaisuuden arvo ylitti 90 miljardia dollaria, Ingvar Kamprad varakkain pohjoismaalainen

Varakkain pohjoismaalainen on Ikean perustaja Ingvar Kamprad ja varakkain suomalainen Gennadi Timtšenko

Talous
 
Tiksa Negeri / Reuters
Bill Gatesin omaisuuden arvo oli tiistaina 90,2 miljardia dollaria eli 79,5 miljardia euroa.
Bill Gatesin omaisuuden arvo oli tiistaina 90,2 miljardia dollaria eli 79,5 miljardia euroa. Kuva: Tiksa Negeri / Reuters

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustajan ja maailman rikkaimman ihmisen Bill Gatesin omaisuuden arvo kasvanut yli 90 miljardiin dollariin euroon, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Gatesin omaisuuden arvo oli tiistaina 90,2 miljardia dollaria eli 79,5 miljardia euroa. Hän perusti Microsoftin vuonna 1975 Paul Allenin kanssa. Hän on edelleen Microsoftin hallituksessa ja toimii yhtiön teknisenä neuvonantajana.

Gatesin omaisuuden arvoa ovat Bloombergin mukaan kasvattaneet etenkin hänen sijoituksensa rautatieyhtiö Canadian National Railway Companyssa ja monialayhtiö Ecolabissa.

Bloombergin mukaan Gatesin omaisuuden arvo on 12,6 miljardia dollaria eli 11,9 miljardia euroa suurempi kuin maailman toiseksi rikkaimman Amancio Ortegan.

Espanjalainen Ortega omistaa 59 prosenttia tekstiiliyritys Inditexista, joka taas omistaa esimerkiksi vaatteita myyvän Zaran. Hänen omaisuutensa arvo on 77,6 miljardia dollaria eli 68,4 miljardia euroa.

Maailman kolmanneksi rikkain on Bloombergin mukaan suursijoittaja Warren Buffett, jonka omaisuuden arvo on 67 miljardia dollaria eli 59 miljardia euroa. Gates ja Buffet ovat ystäviä, joka pelaavat yhdessä Bridge-korttipeliä.

Buffett on sijoitusyhtiö Berkshire Hathawayn hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Berkshire Hathawaylla on sijoituksia monissa eri alojen yrityksissä.

Varakkain pohjoismaalainen on Bloombergin mukaan huonekaluyhtiö Ikean ruotsalainen perustaja Ingvar Kamprad, jonka omaisuuden arvo on 45 miljardia dollaria eli 39,7 miljardia euroa.

Varakkain suomalainen on Gennadi Timtšenko, jonka omaisuuden arvo on yhdeksän miljardia dollaria eli 7,9 miljardia euroa. Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön mukaan Timtšenko on Suomen, Venäjän ja Armenian kansalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat