Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea vahvistaa otettaan Baltiassa

Ruotsalaispankki yhdistää Baltian-toimintonsa Norjan suurimman pankin kanssa.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Ruotsalainen Nordea ja norjalainen DNB yhdistävät toimintansa Baltiassa ja tähtäävät alueen suurimmaksi pankiksi.

”Yhdistämällä voimamme pystymme takaamaan pankkitoiminnoillemme riittävän suuruusluokan, maantieteellisen kattavuuden sekä laajemman tuotevalikoiman ja nousemaan näin Baltian alueen asiakkaiden ykköspankiksi”, sanoo Nordean Baltian-toiminnoista vastaava Inga Skisaker yhtiön tiedotteessa.

Nordea kuuluu Euroopan suurimpiin pankkeihin. DNB on Norjan suurin pankki ja markkina-arvoltaan yksi Pohjoismaiden suurimpia.

Yhtiöt perustelevat toimintojen yhdistämistä mittakaavaeduilla ja sillä, että pankkien toiminnot tukevat hyvin toisiaan.

Nordea tunnetaan alueen suuryritysten pankkina, kun taas DNB on profiloitunut pienten ja keskisuurten yritysten pankkina. Nordealla on vankka asema Virossa ja DNB:llä Liettuassa. Molemmat pankit ovat vahvoja Latviassa.

”Mittakaavaedut ovat ratkaiseva tekijä nykypäivän pankkitoiminnassa ja suuret pankit pystyvät hyödyntämään resursseja tehokkaimmin. Uusi pankki pystyy vastaamaan paremmin alueen kiristyvään kilpailuun sekä hyödyntämään mittakaavaetuja”, toteaa tiedotteessa DNB:n Baltian-toimintoja johtava Mats Wermelin.

Nordealla on Baltiassa yhteensä 1 300 työntekijää, ja DNB:llä 1 800. Nordean Baltian-toimintojen varat ovat kahdeksan miljardia euroa ja DNB:n viisi miljardia euroa.

Koko Nordeassa on lähes 30 000 työntekijää ja taseen loppusumma 647 miljardia euroa, joten Baltian osuus pankin toiminnasta on hyvin pieni.

Nordealla ja DNB:llä on uudessa pankissa yhtä suuri määräysvalta.

Järjestely edellyttää viranomaisten hyväksyntää ja se on tarkoitus saattaa päätökseen ensi keväänä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat