Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoivatilat paransi tulostaan – odottaa sote-uudistuksesta vauhtia kasvulle

Keväällä pörssiin listautunut yhtiö odottaa sote-uudistuksen ja valinnanvapauden lisääntymisen vauhdittavan liiketoimintaa jatkossakin.

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Suomen Hoivatilat listautui keväällä toimitusjohtaja Jussi Karjulan johdolla Helsingin pörssin kasvuyrityslistalle.
Suomen Hoivatilat listautui keväällä toimitusjohtaja Jussi Karjulan johdolla Helsingin pörssin kasvuyrityslistalle. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Hoiva- ja päivähoitotilojen rakennuttamiseen ja hallinnointiin erikoistunut kiinteistöyhtiö Suomen Hoivatilat kasvoi alkuvuonna vauhdilla ja paransi samalla selvästi tulostaan.

Keväällä Helsingin pörssin kasvuyrityslistalle listautunut yhtiö odottaa sote-uudistuksen ja valinnanvapauden lisääntymisen vauhdittavan liiketoimintaa myös jatkossa.

Hoivatilojen liikevaihto tammi–kesäkuussa nousi 3,36 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla oli 1,43 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos nousi 1,21 miljoonaan euroon viime vuoden 310 000 eurosta.

Samalla yhtiö nosti sijoittajille antamaansa ohjeistustaan loppuvuodelle.

Hoivatilat odottaa koko vuoden liikevaihdon olevan 7,3–7,5 miljoonaa euroa, kun aikaisempi ohjeistus oli vähintään 7,0 miljoonaa euroa. Operatiivisen tuloksen arvioidaan olevan 2,7–3,0 miljoonaa euroa, kun aikaisemmin yhtiö ennusti tuloksen olevan positiivinen.

Yhtiön johdon mukaan käynnissä oleva sote-uudistus ja siihen sisältyvä valinnanvapauden lisääminen vauhdittavat yhtiön kasvua jatkossakin.

”Väestö ikääntyy ja keskittyy kasvukeskusalueille, julkinen sektori velkaantuu, kansalaisten valinnanvapaus ja palvelusetelin käyttö lisääntyvät. Samaan aikaan sote- ja varhaiskasvatussektorilla toimivat yritykset ammattimaistuvat ja tapahtuu konsolidoitumista sekä toiminnan tehostumista. Nämä tekijät avaavat yhä enemmän tilaa yksityisille palveluille ja investoinneille”, yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula kertoo yhtiön tiedotteessa.

Hoivatilat listautui Helsingin pörssin kasvuyrityksille suunnatulle First North -listalle maaliskuussa. Sijoittajien kiinnostus osakeantiin oli poikkeuksellisen suurta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat