Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi saattaa tehdä historiaa: syndikoitu laina negatiivisella korolla

Uutistoimisto Reutersin mukaan yksikään eurovaltio ei ole aikaisemmin laskenut liikkeeseen syndikoitua lainaa negatiivisella korolla

Talous
 
HS–Reuters

Suomi saattaa ensi viikolla ensimmäisenä eurovaltiona laskea liikkeeseen syndikoidun joukkolainan, jonka markkinakorko olisi negatiivinen.

Kolmen Suomen kanssa neuvotellutta pankkiiria arvioi Reutersille, että syndikoidun joukkolainan liikkeeseen laskeminen on vääjäämätöntä. Heidän mielestään on hyvin mahdollista, että laina lasketaan liikkeeseen ensi viikolla.

Kahden pankkiirin mukaan lainan juoksuaika olisi seitsemän vuotta. Kolmannen Reutersin kanssa puhuneen pankkiirin mielestä Suomi laskee liikkeeseen pidemmän juoksuajan lainan, koska silloin korko olisi positiivinen ja sillä olisi enemmän kysyntää.

Valtiokonttorin apulaisjohtaja Anu Sammallahti ei kommentoi Reutersin uutista.

Negatiivinen korko tarkoittaisi, että sijoittajat maksaisivat Suomelle joukkolainan merkitsemisestä. Syndikoidussa lainassa ryhmä pankkeja hankkii lainaa varten tarjouksia sijoittajilta, jotka sittemmin merkitsevän lainan.

Finanssiyhtiö Nordean analyytikko Jan von Gerich pitää todennäköisenä, että Suomi laskee lähiaikoina liikkeeseen syndikoidun lainan negatiivisella korolla.

”Olemme jo pitkään pitäneet sitä mahdollisena. Olisin ehkä enemmän sitä mieltä, että kyse on viiden vuoden lainasta.”

Valtiokonttori ilmoitti kesäkuussa laskevansa todennäköisesti syksyllä liikkeeseen viiden vuoden lainan, mutta ei ole sulkenut pois pidempää lainaa.

Jos lainan korko on pienempi kuin Euroopan keskuspankin (EKP) talletuskorko, sitä ei voida ottaa mukaan eurojärjestelmän arvopapereiden osto-ohjelmaan. Siinä tapauksessa sen kysyntä voisi olla vähäistä.

EKP:n talletuskorko on nykyisin -0,40 prosenttia. Eurojärjestelmä ostaa arvopapereita markkinoilta. Eurojärjestelmä muodostuu eurovaltioiden kansallisista keskuspankeista ja EKP:sta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat