Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pörssiyhtiöiden hallituksiin noussut vain kaksi alle 30-vuotiasta ilman suvun apua – Miten he pääsivät asemaansa?

Valtaosa 20- ja 30-vuotiaista pörssiyhtiöiden hallitusjäsenistä kuuluu suureen suomalaiseen omistajasukuun.

Talous
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Mikki Inkeroinen kasvoi Itä-Helsingissä, Vuosaaressa. Hänen isänsä on insinööri ja äiti erityis luokanopettaja. Henrietta Kekäläinen on kotoisin Espoon Soukasta ja on yrittäjäperheen lapsi. Hänen vanhemmillaan oli useita yrityksiä hänen kasvaessaan esimerkiksi vaatealalla ja maahantuonnissa.
Mikki Inkeroinen kasvoi Itä-Helsingissä, Vuosaaressa. Hänen isänsä on insinööri ja äiti erityis luokanopettaja. Henrietta Kekäläinen on kotoisin Espoon Soukasta ja on yrittäjäperheen lapsi. Hänen vanhemmillaan oli useita yrityksiä hänen kasvaessaan esimerkiksi vaatealalla ja maahantuonnissa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Kuka

Mikki Inkeroinen

 Mikki Inkeroinen on norjalaisen Expert AS konsernin Pohjoismaisen verkkokaupan johtaja. Ennen johtotehtäviä hän on työskennellyt markkinoinnin ja myynnin parissa.

 Suomessa Expert AS

konserniin kuuluvat kodinkoneketjut Power ja Expert.

 Inkeroinen on 29-vuotias ja pörssiyhtiön hallituksen jäsenistä neljänneksi nuorin.

 Hän on istunut Marimekon hallituksessa toukokuusta 2015 lähtien.

Henrietta Kekäläinen

 Henrietta Kekäläinen on yrittäjä. Hänen yrityksensä Mehackit opettaa lukioissa teknologiataitoja.

 Kekäläinen valmistui

Yhdysvaltojen Nasalla toimivasta Singularity University -koulutusohjelmasta 2013. Siellä syntyi myös Carbo Culture -biohiiliyritys.

 Kekäläinen on 28-vuotias ja pörssiyhtiön hallituksen jäsenistä kolmanneksi

nuorin.

 Hän on istunut huhtikuusta 2016 asti Yleiselektroniikan hallituksessa.

Yrittäjä Henrietta Kekäläinen, 28, ja verkkokauppias Mikki Inkeroinen, 29, jakavat monet sukupolvikokemukset muiden parikymppisten kanssa.

Kumpikin heistä on saanut ensimmäisen matkapuhelimensa ala-asteikäisenä ja pelannut tänä kesänä lapsuutensa hittisarjasta muistuttavaa Pokémon Go:ta.

Yhdellä tavalla he eroavat lähes kaikista muista suomalaisista parikymppisistä. He ovat pörssiyhtiön hallituksen jäseniä. Inkeroinen Marimekon, Kekäläinen Yleiselektroniikan.

Lisäksi he ovat kymmenen nuorimman pörssiyhtiön hallituksen jäsenen joukosta ainoat kaksi, joilla ei ole sukulaiskytköksiä yhtiöiden suuromistajiin. Kesällä tehdystä HS-selvityksestä ilmeni, että valtaosa 20- ja 30-vuotiaista pörssiyhtiöiden hallitusjäsenistä kuului suureen suomalaiseen omistajasukuun, esimerkiksi Herlineihin tai Erhrnrootheihin.

Mutta kuinka pörssiyhtiön hallitukseen pääsee heidän ikäisenään ilman omistajasuvun apua?

Työtä se on vaatinut.

Kuten useimmilla muillakin suomalaisilla pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenillä, myös Inkeroisella ja Kekäläisellä on siviilityö.

Inkeroisen urapolku on ollut varsin suora.

Hän aloitti 11 vuotta sitten kodintekniikkayritys Expertillä ja on noussut yrityksessä puhelinliittymien kauppakeskusmyyjästä Pohjoismaisen konsernin verkkokaupan vastaavaksi.

”On aivan mahtava ponnahduslauta olla töissä kasvavassa firmassa, jonka mukana on saanut kasvaa itse.”

Kekäläinen on kulkenut sivupolkuja. Ensin hän haaveili diplomatiaan liittyvästä urasta. Työhakemukset lähetettiin moniin kansainvälisiin yhteistyöelimiin, kuten Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjiin. Kun Kekäläinen oli julkisuusdiplomatian harjoittelussa ulkoministeriössä, hän oli mukana järjestämässä vierailua esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Sitten yrittäjäyhteisö veti mukaansa. Sen jälkeen Kekäläinen on ollut mukana kansainvälisissä teknologiaprojekteissa ja ollut mukana perustamassa useita globaaleja yrityksiä. Yrittäjän lempilapsi on Mehackit, joka opettaa nuorille teknologiataitoja.

”Näin, että yrittäjyys onkin se vaikuttamisen keino.”

Nykyään työ vie kummatkin ulkomaille vähän väliä. Inkeroinen viettää osan työviikosta Norjassa, ja Kekäläinen on viime kuukausien aikana vieraillut Lontoossa, San Franciscossa, Tukholmassa, Vilnassa ja Oslossa.

Uriensa nopeasta kehityksestä huolimatta kumpikin yllättyi, kun sai kuulla olevansa ehdolla pörssiyhtiön hallitukseen.

Kun Inkeroisen sähköpostiin kilahti viesti Marimekolta, koko juttu vaikutti uskomattomalta.

”Vasta puhelinsoiton kohdalla aloin uskoa, että tämä on totta.”

Kekäläisen kokemus oli samankaltainen. Yleiselektroniikan tiedustelusoiton jälkeen olo oli epäuskoinen. Kekäläinen mietti, oliko kutsu tullut oikeaan osoitteeseen.

Kummankin ensipelot menivät ohi. Pörssiyhtiöt kaipaavat monipuolista osaamista ja Inkeroinen sekä Kekäläinen ovat digiaikana kasvaneita oman alansa tuntijoita.

”Olen pyörinyt ympäri palloa erilaisissa firmoissa ja projekteissa ja nähnyt aika paljon erilaisia toimintatapoja. Luulen, että he halusivat nimenomaan erilaisia näkökulmia. Diversiteettiä”, Kekäläinen kertoo.

Pörssiyhtiöitä patistetaan niin listayhtiöiden hallinnointikoodissa kuin EU-direktiivilläkin laatimaan periaatteet diversiteetin eli monimuotoisuuden edistämiseksi.

HS-selvityksen mukaan pörssiyhtiöiden hallitukset ovat viidessä vuodessa naisistuneet ja kansainvälistyneet eli siten tulleet monimuotoisemmiksi.

Ikäjakaumalle on käynyt toisin. Alle 40-vuotiaita on vain noin viisi prosenttia kaikista pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä, alle 30-vuotiaita vain muutama.

Siinä voi Inkeroisen mielestä nähdä ongelman. Alle 30-vuotiailla sukupolvikokemus auttaa näkemään esimerkiksi digitalisaation hyötyjä liiketoiminnalle.

”Useampikin yhtiö saattaisi hyvinkin hyötyä diversiteetin lisäämisestä hallituksissa”, Inkeroinen sanoo.

Ikäsyrjintää kumpikaan ei koe kohdanneensa, mutta ennakkoluuloilta ei ole silti vältytty.

”Aina löytyy sellaisia setiä, jotka yllättyvät siitä, että ihmisillä, jotka ovat erilaisia kuin he, on jotain merkityksellistä sanottavaa. Yleensä he alkavat pehmittyä, kun heidän kanssaan juttelee”, Kekäläinen sanoo.

“Tässä olennainen kohta on se, pääseekö kertomaan oman mielipiteensä”, Inkeroinen lisää.

Se, että alle 40-vuotiaita on pieni osa kaikista pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä, kertoo Inkeroisen ja Kekäläisen mielestä enemmän pörssiyhtiöistä ja etenkin Yleiselektroniikasta ja Marimekosta kuin heistä.

Kumpikin korostaa, etteivät he yksilöinä ole niin erikoisia. Eivätkä edes niin kovin nuoria – varsinkaan digimaailmassa, jossa hyvin nuoretkin niittävät menestystä ja mammonaa.

Kolmenkympin rajapyykki häämöttää molemmilla lähitulevaisuudessa.

”Pörssiyhtiöt ovat pieni osa Suomen yrityksistä, vaikka suurimpia yrityksiä lukeutuukin niihin. Omassa tuttavapiirissäni on ikäiseni kunnanjohtaja ja ylilääkäri. Laajemmassa perspektiivissä emme nyt ehkä ihan niin erityistapauksia olekaan”, Inkeroinen perustelee.

Myös toimiala ja yrityksen koko vaikuttavat suuresti siihen, minkälaisia ihmisiä yrityksen johdossa ja henkilökunnassa on.

”En lähtisi siitä näkökulmasta, että meidät on valittu johonkin sen vuoksi, minkä ikäisiä olemme, vaan sen vuoksi, minkälaista osaamista meillä on”, Kekäläinen sanoo.

”Ja erityisesti, kun ei ole mitään sukuvelvoitteita, niin näin haluan asian nähdä”, Inkeroinen lisää.

Mutta tuleeko Inkeroisesta ja Kekäläisestä oman sukupolvensa jormaelorantoja ja björnwahlrooseja, jotka istuvat 60-vuotiaina useiden pörssiyhtiöiden hallituksissa?

Se ei ole päällimmäisenä kummankaan suunnitelmissa.

”Lol. Aika vaikea sanoa, kun en tiedä, mitä kahden vuoden päästä tapahtuu”, Kekäläinen vastaa.

”Niin. Tällä hetkellä on mielessä nykyisen työn hyvin hoitaminen”, Inkeroinen jatkaa.

Vaatimattomien puheiden taustalla on silti suuria suunnitelmia.

Kekäläinen haluaa kouluttaa. Hän tahtoo antaa mahdollisimman monelle nuorelle pääsyn teknologiataitoihin, jotta mahdollisimman moni tietäisi, miten nykylaitteet toimivat.

Lisäksi Kekäläinen aikoo pysäyttää ilmastonmuutoksen, koska ilman siihen puuttumista ”ei ole paljon muutakaan bisnestä enää jäljellä”.

“Se on seuraava projekti”, hän sanoo.

“Minulla on vähän käytännöllisempi maailmankuva tuossa mielessä”, kommentoi Inkeroinen.

Hän haluaa, että Suomi olisi edelläkävijä verkkokaupassa.

“Hirveän kiintoisa kysymys on, että mikä se seuraava iso juttu on ja miten voin varmistaa sen, että pysyn siinä mukana. Haluan pysyä sillä tavalla nuorena.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat