Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n keskuspankki valmiina koronnostoon

Pääjohtaja Janet Yellenin mukaan työmarkkinat ovat vahvistuneet.

Talous
 
HS–Reuters
Janet Yellen
Janet Yellen

Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen ilmoitti perjantaina, että edellytykset rahapolitiikan kiristämiselle ovat lisääntyneet työmarkkinoiden vahvistumisen ja kohtalaisen vakaiden talouskasvuodotusten takia.

Yellen ei vihjannut, milloin rahapolitiikkaa saatetaan kiristää. Hän puhui perjantaina keskuspankkiirien perinteisessä tapaamisessa Jackson Holessa Wyomingin osavaltiossa.

”Yhdysvaltojen talous on saavuttamassa keskuspankin laissa määritetyn tavoitteen täystyöllisyyden ja hintavakauden osalta”, pääjohtaja Yellen sanoi.

Ranskalaisen Société Générale -pankin korkostrategi Subadra Rajappa tulkitsi Yellenin lausuntoja siten, että keskuspankki voisi nostaa ohjauskorkoaan ennakoitua aikaisemmin. Monet ekonomistit uskovat, että keskuspankki kiristää rahapolitiikkaa seuraavan kerran loppuvuonna.

Elokuun alussa työministeriö ilmoitti, että työllisten määrä maatalouden ulkopuolella kasvoi heinäkuussa 255 000:lla. Se oli huomattavasti ekonomistien odotuksia enemmän. Työttömyysaste oli elokuussa 4,9 prosenttia ja työhön osallistumisaste kohosi 62,8 prosenttiin.

Yllen korosti perjantaina Jackson Holessa, että keskuspankin mielestä rahapolitiikan kiristämisen pitäisi tapahtua vaiheittain.

Viime vuoden joulukuussa Yhdysvaltojen keskuspankki teki historiallisen päätöksen nostamalla ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksiköllä. Edellisen kerran keskuspankki kiristi rahapoliitiikkaa vuonna 2006.

Yhdysvaltojen kauppaministeriö kertoi perjantaina, että bruttokansantuotteen kasvuvauhti oli tarkistettujen tietojen mukaan 1,1 prosenttia huhti–kesäkuussa.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko maailmantalouteen. Siksi ekonomistit ja sijoittajat kaikkialla maailmassa seuraavat tarkasti Yhdysvaltojen keskuspankin rahapolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat