Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaisministeri: EU:n ja Yhdysvaltojen TTIP-neuvottelut ovat epäonnistuneet, vaikka kukaan ei myönnä sitä

”Neuvottelut Yhdysvaltain kanssa ovat de facto epäonnistuneet, vaikka kukaan ei tosiasiassa vielä myönnä sitä”, Sigmar Gabriel sanoo.

Talous
 
STEFANIE LOOS / Reuters
Saksan talous- ja energiaministeri Sigmar Gabriel Berliinissä elokuun alussa.
Saksan talous- ja energiaministeri Sigmar Gabriel Berliinissä elokuun alussa. Kuva: STEFANIE LOOS / Reuters

Saksan talous- ja energiaministeri Sigmar Gabriel arvioi sunnuntaina, että TTIP-nimellä tunnetut vapaakauppaneuvottelut EU:n ja Yhdysvaltojen välillä ovat käytännössä jo epäonnistuneet, uutistoimisto AP kertoi sunnuntaina iltapäivällä.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat neuvotelleet kauppa- ja investointisopimus TTIP:stä (Transatlantic Trade and Investment Partnership) vuodesta 2013 lähtien.

Sigmar Gabriel, joka on myös liittokansleri Angela Merkelin varakansleri, kertoi sunnuntaina olevansa sitä mieltä, että ”neuvottelut Yhdysvaltain kanssa ovat de facto epäonnistuneet, vaikka kukaan ei tosiasiassa vielä myönnä sitä”.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Gabriel kertoi yhtenä syynä sopimuksen jumiutumiseen olevan sen, että ”me eurooppalaiset emme halunneet alistua amerikkalaisten vaatimuksiin”.

Reutersin lähteenä oli saksalaisen ZDF-televisiokanavan toimittama haastattelupurkuteksti. Haastattelu oli myöhään launtai-iltana.

Gabriel perusteli väitettään AP:n mukaan myös sillä, että 14 sopimuskierroksen aikana kumpikaan neuvotteluosapuoli ei ole löytänyt yhteisymmärrystä yhdessäkään neuvottelujen kohteena olevassa 27 asiakokonaisuudessa.

Gabriel vertaa haastattelussa TTIP-neuvotteluja vapaakauppasopimus CETAan, jota on väännetty EU:n ja Kanadan välille. Hän toteaa kyseisen sopimuksen olevan reilumpi molemmille osapuolille, AP kertoi.

TTIP-sopimusta kannattavat tahot ovat puolustaneet sopimuksen aikaansaamista sillä, että se purkaisi kaupan esteitä ja lisäisi kaupankäyntiä Yhdysvaltojen ja EU:n välillä.

Laajassa sopimuksessa on ollut määrä sopia iso joukko erilaisia asiakokonaisuuksia, jotka vaihtelevat työntekijöiden oikeuksista ympäristösuojeluun tai internetin vapaudesta valtionyhtiöiden oikeuksiin.

TTIP:n vastustajat ovat puutuneet kritiikissään esimerkiksi neuvottelujen investointisuojaa koskevaan kohtaan ja sen aiheuttamaan demokratiavajeeseen.

Neuvotteluehdotusten mukaan yritykset voisivat tiettyjen edellytysten täyttyessä vaatia TTIP:n riidanratkaisuelimen määräämään valtion maksamaan korvauksia yrityksille. Korvausten edellytyksenä olisi se, että valtion antama sitoumus muuttuu niin, että jonkin liiketoimen aiemmin oikeutettu odotus ei valtion uuden linjauksen jälkeen täyty.

Tarkennettu kello 16.55, että Gabrielin haastattelu oli myöhään lauantai-iltana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat