Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakeasuntojen hinnat jumiutuivat heinäkuussa – pääkaupunkiseudulla neliöhinta halpeni hieman

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kohosivat Suomessa vain 0,1 prosenttia heinäkuussa edelliskuuhun verrattuna.

Talous
 

Osakeasuntojen hinnat eivät juuri liikahdelleet heinäkuussa. Tilastokeskuksen ennakkotiedot kertovat, että vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kohosivat vain 0,1 prosenttia kesäkuuhun verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla hinnat jopa laskivat heinäkuussa hieman – 0,1 prosenttia. Muualla Suomessa vanhat osakeasunnot kallistuivat 0,3 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna asuntomarkkinoiden kuva on kuitenkin toisenlainen. Pääkaupunkiseudulla hinnat kohosivat 1,8 prosenttia, kun muualla Suomessa asunnot halpenivat 1,6 prosenttia. Koko maassa hinnat pysyivät keskimäärin ennallaan.

Heinäkuussa vanhan osakeasunnon neliöhinta oli keskimäärin 2 276 euroa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla neliö osakehuoneistoa maksoi 3 492 euroa ja muualla Suomessa 1 731 euroa.

Espoon ja Kauniaisen alueella vanhojen osakeasuntojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 200 euroa ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa 2 195 euroa. Tilastokeskus laskee kehyskunniksi Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Kirkkonummen, Nurmijärven, Riihimäen, Sipoon, Tuusulan ja Vihdin.

Maan halvimmat asunnot ovat Itä-Suomessa. Siellä neliöhinta on vain 1 577 euroa.

Tilastokeskuksen ennakkotiedoissa on mukana 50 prosenttia heinäkuussa tehdyistä kaupoista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat