Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elinkeinoelämän suhdannekuva säilyi elokuussa ennallaan – rakennusyhtiöt olivat valopilkku

Suomen teollisuudella on yhä Euroopan unionin surkeimmat talousnäkymät, kertoo EK:n luottamusindikaattori.

Talous
 
Akseli Valmunen / HS
Helsingin Katajanokalle rakennettiin maauimalaa heinäkuussa.
Helsingin Katajanokalle rakennettiin maauimalaa heinäkuussa. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Suomalaisen elinkeinoelämän luottamusindikaattorit hajaantuivat elokuussa eri suuntiin toimialasta riippuen. Yleiskuva suhdanteesta pysyi suunnilleen ennallaan, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK tiedotteessaan.

Kaupan ja muiden palvelualojen luottamus hupeni hieman, mutta pysytteli yhä pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Vähittäiskaupan myynti on pysytellyt suunnilleen ennallaan viime kuukausina, eivätkä alan yritykset odota tulevina kuukausina merkittävää käännettä nykytilanteeseen.

Muun palvelusektorin myyntimäärät ovat kasvaneet, ja yritykset odottavat kasvun jatkuvan maltillisena myös lähikuukausina.

Teollisuus pysytteli edelleen kaikkein ankeimpana sektorina, mutta luottamus koheni elokuussa hitusen heinäkuuhun verrattuna.

Teollisuuden tilauskannat pysyttelivät selvästi alle normaalin tason, eikä tuotantomäärissä ole odotettavissa muutoksia lähikuukausina. Valmiiden tuotteiden varastot sen sijaan supistuivat normaalitasolle.

Rakennusalan näkymät vahvistuivat selvästi, koska yritysten arviot tilauskannoista paranivat. Tilauskannat ovat jo jo vahvistuneet yritysten arvioiden mukaan lähelle keskimääräistä tasoa. Rakennusala arvioi, että sen työntekijämäärä kasvaa seuraavan kolmen kuukauden aikana.

EK:n kokoama luottamusindikaattori on vertailukelpoinen muiden Euroopan unionin maiden kanssa. Elokuulta vertailulukuja ei vielä ole, mutta heinäkuussa Suomen teollisuuden näkymät olivat EU:n ylivoimaisesti heikoimmat.

Rakennusala ja vähittäiskauppa olivat hieman EU-maiden keskiarvon alapuolella. Ainoastaan palvelusektorin näkymät olivat Suomessa keskimääräistä kirkkaammat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat