Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Otavan Pekka Harju siirtyy Fonectan toimitusjohtajaksi

Fonectan uusi toimitusjohtaja Pekka Harju, 54, aloittaa syyskuussa. Entinen toimitusjohtaja siirtyy hallitustehtäviin ja yrittäjäksi.

Talous
 
Ulla-Maija Lähteenmäki
Pekka Harju on nimitetty Fonectan toimitusjohtajaksi.
Pekka Harju on nimitetty Fonectan toimitusjohtajaksi. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Tietopalveluyhtiö Fonectan toimitusjohtajana aloittaa syyskuussa Pekka Harju, 54. Harju on toiminut Otavamedian toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien.

Harju on toiminut aiemmin 15 vuoden ajan mediayhtiö Sanomassa eri johtotehtävissä. Helsingin Sanomat on osa Sanoma-konsernia.

Harju vastasi myös Kärkimedian toiminnan käynnistämisestä ja Huoneistokeskuksen markkinoinnista.

Fonectan liiketoiminta koostuu digitaalisen markkinoinnin ja myynnin palveluista sekä 020202-tietopalvelusta. Yhtiö on viime vuosina keskittynyt voimakkaasti verkkoon. Viimeisen painetun puhelinluettelon Fonecta julkaisi viime keväänä.

”Fonecta on onnistunut digitalisoimaan oman liiketoimintansa ja auttaa nyt 50 000 yritysasiakastaan tekemään saman. On etuoikeus päästä vauhdittamaan tällaista Suomen kokoista tehtävää”, Harju sanoo tiedotteessa.

Fonectan nykyinen toimitusjohtaja Timo Hiltunen kertoi jo toukokuussa, että hän siirtyy hallitustehtäviin ja yrittäjäksi. Kahdeksan vuotta Fonectaa johtanut Hiltunen aikoo jatkaa yhtiössä neuvonantajan roolissa.

Fonectan liikevaihto on kutistunut viime vuosina selvästi. Vuoden 2015 tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihto oli 129 miljoonaa euroa.

Fonectan liiketoiminta tuotti viime vuonna noin 12 miljoonaa euroa voittoa, ja liikevoiton suhde liikevaihtoon oli yhdeksän prosenttia. Satunnaiset erät vetivät kuitenkin nettotuloksen pakkaselle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat