Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

STT: Liikenneministeriö ohjasi sähköposteilla Finavian hallitusta

VTV:n muistio tuo esiin todisteita, joiden perusteella ministeriö sai moitteet Finavian johdannaissotkussa.

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Liikenneministeriö ohjeisti kahdella sähköpostilla Finavian hallitusta niin, että kanteita niin sanotussa johdannaissotkussa ei nosteta, STT kertoi maanantaina. STT perustaa tietonsa valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) muistioon, jonka mukaan ministeriö kielsi Finavian hallitusta nostamasta vahingonkorvauskanteita entistä toimitusjohtajaa tai aiemman hallituksen jäseniä vastaan.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) moitti kesäkuussa harvinaisen suorasanaisesti liikenne- ja viestintäministeriötä eli käytännössä myös liikenneministeri Anne Berneriä (kesk). STT:n hankkima muistio tuo esiin lisätietoa niistä todisteista, joihin VTV pohjasi moitteensa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto julkisti juhannuksen alla laillisuustarkastuksen tulokset Finavian johdannaiskaupoista ja niiden jälkiselvittelyistä. VTV:n mukaan epäasianmukainen ohjaus heikensi Finavian johdon harkintavaltaa ja neuvotteluasemia johdannaismiljoonien selvittelyssä.

Finavian hallitus taas toimi oikein, kun se se etsi vastuullisia 34 miljoonan euron johdannaistappioille, VTV katsoi.

VTV moitti jo kesäkuussa sitä, että ministeriö oli loka-marraskuussa 2015 ilmoittanut yhtiölle, että sen ei tule edetä kanteiden nostamisessa yhtiön entistä johtoa kohtaan. Näin siitä huolimatta, että Finavian hallitus oli päättänyt nostaa kanteet syyskuussa 2015.

Tämä ministeriön antama ”kielto” johti kiiretilanteeseen ja vahingonkorvausten kanneoikeuden raukeamiseen vuoden 2010 osalta.

”Kieltäessään Finavian hallitusta nostamasta kanteita syksyllä 2015 ministeriö aiheutti kysymysten ratkaisemisessa kiiretilanteen, mikä heikensi yhtiön johdon tosiasiallista harkintavaltaa”, Valtiontalouden tarkastusvirasto kirjoitti laillisuustarkastuksessaan.

Liikenneministeri Anne Berner piti tarkastusviraston arvostelua perusteettomana jo alkukesästä. Hän toisti kantansa STT:lle maanantaina.

Bernerin mukaan hän on antanut ohjeita vain ”asioiden huolelliseen käsittelyyn”.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat