Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin satama Oy Loviisan sataman enemmistöomistajaksi

Satamakauppa tulee voimaan ensi vuoden alusta, jos se saa Loviisan kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Talous
 
Helsingin satama
Helsingin satama on Loviisan sataman uusi enemmistöomistaja.
Helsingin satama on Loviisan sataman uusi enemmistöomistaja. Kuva: Helsingin satama

Helsingin satama Oy ostaa Loviisan satamayhtiöstä 60 prosentin osake-enemmistön 3,7 miljoonalla eurolla. Helsingin Satama neuvotteli kaupasta Loviisan kaupungin kanssa ja kertoo asiasta tiedotteessaan.

Helsingin satama muuttui vuonna 2015 liikelaitoksesta kaupungin osakeyhtiöksi, ja tuore kauppa on ensimmäinen, jonka Helsingin satama Oy on tehnyt.

Loviisan kaupungille jää kauppajärjestelyssä maa- ja vesialueiden omistus. Niiden hallintaoikeus luovutetaan Loviisan satama Oy:lle 80 vuodeksi.

Helsingin satama kertoo laajentavansa kaupalla palveluvalikoimaansa ja varautuvansa Etelä-Suomen kasvaviin liikennetarpeisiin.

Tähän saakka Helsingin satama on tarjonnut palveluita lähinnä matkustaja- ja yksikkötavaraliikenteessä. Kaupan myötä Helsingin satama saa kuitenkin runsaasti uutta kapasiteettia erityisesti kappaletavara- ja irtolastikuljetuksille.

”Loviisaan menee uusi hyvä moottoritie, ja sinne ehtii Vuosaaresta, jossa meillä on satama, reilusti alle tunnissa. Tämä antaa mahdollisuuksia tarjota palveluita Loviisan alueelle laajemminkin”, Helsingin satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

”Meillä on mahdollisuudet lähteä kehittämään Loviisan satamaa sillä lailla, että saamme hyvää tuottoa tälle investoinnille”, kiteyttää Mäki odotuksensa.

Satamakauppa tulee voimaan 1.1.2017, jos se saa Loviisan kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

”Olen ollut tapaamassa Loviisan valtuuston jäseniä ja olemme keskustelleet tästä asiasta. Puolin ja toisin jäi hyvä kuva siitä asiasta. Kyllä minä luottavainen olen, että kauppa vahvistetaan”, Mäki vakuuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat