Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska vaatii TTIP-neuvottelujen lopettamista

EU-maissa usko neuvottelujen onnistumiseen on hyvin vähäistä ja hajaannus on suurta.

Talous
 
Vapaakauppasopimus TTIP – Video selittää mistä on kyse
Vapaakauppasopimus TTIP – Video selittää mistä on kyse
TTIP:n on tarkoitus poistaa kaupan esteitä ja tuoda sitä kautta taloushyötyä niin Yhdysvalloille kuin EU:llekin. Katso videolta, mistä oikein on kyse. Toimittaja: Mark Autio, grafiikka: Uolevi Holmberg

Bryssel

Ranska vaatii Euroopan unionia lopettamaan Yhdysvaltain kanssa käytävät neuvottelut laajasta TTIP-vapaakauppasopimuksesta, kertoi Ranskan kauppaministeri Matthias Fekl RMC Radio -aseman haastattelussa tiistaina.

Feklin ilmoituksen jälkeen EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström kuitenkin vakuutti, että neuvottelut jatkuvat ja tavoitteena on saada sopimus aikaan tammikuuhun mennessä.

”En ole samaa mieltä siitä, että neuvottelut olisivat epäonnistuneet”, hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

TTIP on lyhenne sanoista Transatlantic Trade and Investment Partnership eli transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus. Sopimuksella pyritään vapauttamaan Yhdysvaltain ja EU:n välistä kauppaa muun muassa tulleja laskemalla ja tuotestandardeja yhtenäistämällä.

Feklin mukaan neuvotteluilla ei ole ranskalaisten tukea. Hän syyttää umpikujasta Yhdysvaltoja, joka olisi antanut EU:lle vain laihoja myönnytyksiä.

”Amerikkalaiset eivät anna mitään tai sitten vain murusia [– –] Ei liittolaisten välillä voi neuvotella näin. Tämä on totuuden hetki, päätöksen hetki”, hän sanoi.

”Ranska pyytää puhdasta, yksinkertaista ja lopullista päättämistä näille neuvotteluille.”

Fekl aikoo esittää toiveensa neuvottelujen lopettamisesta muiden EU-maiden ministereille syyskuun lopussa Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa. ”[Neuvottelut] pitäisi lopettaa selkeästi, jotta voimme aloittaa ne paremmalta pohjalta”, Fekl totesi.

Feklin mukaan uusissa keskusteluissa pitäisi huomioida paremmin ”ympäristö, ekologia, sosiaaliset kysymykset sekä pienet ja keskisuuret yritykset”.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat