Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkurssit vähenivät alkuvuonna – eniten kaatuneita yrityksiä on palveluissa ja kaupan alalla

Heinäkuun loppuun mennessä oli pantu vireille 1 466 konkurssia, lähes seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Anttilan konkurssin vuoksi yritysten kaatuminen tuhosi kuitenkin viidenneksen enemmän työpaikkoja.

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Anttilan liikkeen konkurssiloppuunmyynti kauppakeskus Kampissa Helsingissä heinäkuussa.
Anttilan liikkeen konkurssiloppuunmyynti kauppakeskus Kampissa Helsingissä heinäkuussa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Tammi–heinäkuussa Suomessa pantiin vireille 1 466 konkurssia, kertoo Tilastokeskus. Konkurssihakemuksia jätettiin lähes seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tänä vuonna konkurssit ovat kuitenkin pyyhkäisseet mukanaan huomattavasti enemmän työpaikkoja kuin viime vuoden vertailukaudella. Konkurssiin haetuissa yrityksissä oli töissä 8 033 ihmistä, mikä on 1 418 henkeä eli 21 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuluvan vuoden tilastoja paisuttaa kauppaketju Anttilan valtava konkurssi, joka johti noin 1 300 ihmisen irtisanomiseen. Anttilan konkurssilla on ollut myös heijastusvaikutuksia esimerkiksi logistiikka-alalle.

Eniten konkursseja tapahtui alkuvuonna niin sanotuissa muissa palveluissa, joihin kuuluvat muun muassa viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutusala, kiinteistötoiminta ja hallintopalvelut.

Vaikka yrityksiä meni eniten nurin palvelualalla, sektorin konkurssit vähenivät suhteessa eniten, peräti yhdeksän prosenttia, viime vuoteen verrattuna.

Myös kaupan alalla ja rakentamisessa konkursseja tuli runsaasti. Näillä aloilla on myös runsaasti pieniä yrityksiä, mikä vaikuttaa luonnollisesti myös konkurssien määrään.

Tilastoihin on laskettu kaikki yritykset ja ammatinharjoittajat, jotka ovat hakeutuneet konkurssiin. Konkurssin oikeuskäsittely voi osan kohdalla vielä keskeytyä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat