Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman parhaaksi valittu toimitusjohtaja siirtyy eläkkeelle

Erittäin kannattavaa tanskalaista lääkeyhtiötä Novo Nordiskia 16 vuotta johtanut Lars Rebien Sørensen siirtyy eläkkeelle

Talous
 
Fabian Bimmer / Reuters
Lars Rebien Sørensen siirtyy eläkkeelle tanskalaisen Novo Nordiskin toimitusjohtajan tehtävistä.
Lars Rebien Sørensen siirtyy eläkkeelle tanskalaisen Novo Nordiskin toimitusjohtajan tehtävistä. Kuva: Fabian Bimmer / Reuters

Tanskalainen lääkeyhtiö Novo Nordisk ilmoittaa, että sen nykyinen toimitusjohtaja Lars Rebien Sørensen siirtyy eläkkeelle.

Novo Nordisk on menestynyt viime vuosina erittäin hyvin etenkin diabeteksen ja ylipainon hoitoon kehittämiensä lääkkeiden ansiosta. Novo Nordiskin merkitystä Tanskalle voi verrata Nokian merkitykseen Suomelle yhtiön huippuvuosina. Viiden vuoden kuluessa yhtiön osakkeen arvo on kallistunut yli 200 prosenttia.

Yhtiötä 16 vuotta johtanut Rebien Sørensen jättää yhtiön vuoden lopussa. Viime vuonna kuuluisa aikakauslehti Harvard Business Review valitsi Rebien Sørensenin maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi.

”Haluan kiittää Larsia Novo Nordiskin hallituksen ja työntekijöiden puolesta erinomaisesta johtajuudesta, vakaasta otteesta ja sitoutumisestaan Novo Nordiskiin niin hyvinä kuin huonoina aikoina niiden 34 vuoden aikana, jotka hän on yhtiössä työskennellyt”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Göran Ando tiedotteessa.

Yhtiön hallitus ilmoitti torstaina nimittäneensä uudeksi toimitusjohtajaksi Lars Fruergaard Jørgensenin, joka työskentelee nykyisin Novo Nordiskin kehitysjohtajana. Hän ilmoittaa tiedotteessa ottavansa toimitusjohtajan tehtävän vastaan ylpeänä ja nöyränä.

Novo Nordiskin liikevaihto oli viime vuonna 14,5 miljardia euroa ja liikevoitto 6,6 miljardia euroa. Yhtiö on siis erittäin kannattava.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat