Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro siirtyy pääomasijoittajan palvelukseen – ”Talvi ei tänä vuonna yllätä VR:ää”

Vuonna 1997 perustettu Triton hallinnoi 8,2 miljardin euron sijoitusvarallisuutta.

Talous
 
Mikael Aro: Talvi ei tänä vuonna yllätä VR:ää
Mikael Aro: Talvi ei tänä vuonna yllätä VR:ää
VR:n toimitusjohtajan tehtävistä irtisanoutunut Mikael Aro kertoo siirtyvänsä pääomasijoittajan palvelukseen.

Kesäkuussa junayhtiö VR:n palveluksesta irtisanoutunut Mikael Aro siirtyy pääomasijoitusyhtiö Tritonin osakkaaksi ja neuvonantajaksi, josta tulee hänen uusi päätyönsä.

Tritonin suurimpia sijoituksia Suomessa on terveyspalveluja myyvässä Mehiläisessä, jossa Aro on ollut hallituksen puheenjohtaja kesäkuusta lähtien.

”Tutustuimme Mikael Aroon Mehiläisessä, jossa hän teki suuren vaikutukseen. Lisäksi tiesimme hänen saavutuksensa VR:ssä”, sanoi Tritonin Pohjoismaisista sijoituksista vastaava Thomas Hofvenstam lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Hofvenstamin mukaan Suomessa on paljon mielenkiintoisia sijoituskohteita. Hän ei kuitenkaan halua kertoa, minkä toimialan yhtiöistä Triton voisi olla Suomessa kiinnostunut.

Huhtikuussa Triton myi Valintalot ja Siwat omistaneen Suomen Lähikaupan kauppayhtiö Keskolle. Velaton kauppahinta oli noin 60 miljoonaa euroa.

Vuonna 1997 perustettu Triton hallinnoi 8,2 miljardin euron sijoitusvarallisuutta, jota se sijoittaa eri toimialoille keskikokoisiin yrityksiin pääasiassa Pohjois-Euroopassa, Italiassa ja Espanjassa.

”Minulla oli keväällä muitakin vaihtoehtoja, mutta minua kiinnosti etenkin Tritonin tapa kehittää yhtiöitä”, Aro sanoi. Hän kertoi saaneensa työtarjouksen neljästä eri yhtiöstä.

Aro on työskennellyt VR:n toimitusjohtajana vuodesta 2009. Hän eroaa yhtiön palveluksesta marraskuun lopussa kuuden kuukauden irtisanoutumisajan jälkeen.

”Kun aloitin VR:ssä, lupasin olla yhtiössä viisi vuotta. Olen nyt ollut yhtiössä lähes seitsemän vuotta, joten oli aika miettiä jotakin uutta.”

Aro kertoi olevansa erittäin ylpeä siitä, että sai johtaa kansallisesti merkittävää junayhtiötä. Kesäkuussa hän kuvaili toimitusjohtajakauttaan VR:ssä ”rankaksi reissuksi”.

VR:ää on arvosteltu viime vuosina etenkin siitä, että talvi on yllättänyt yhtiön monta kertaa ja junaliikenne on kangerrellut. Aron mukaan tänä vuonna talvi ei yllätä VR:ää.

”Olen täysin vakuuttunut, että VR:n henkilökunta hoitaa talven hyvin.”

Ennen VR:ää Aro työskenteli panimoyhtiö Carlsbergin Pohjoismaiden liiketoiminnan johtajana.

Oikaisu 2.9. kello 16.45: Triton myi Suomen Lähikaupat Keskolle huhtikuussa eikä kesäkuusssa, kuten artikkelissa aikaisemmin virheellisesti kirjoitettiin.

Kalle Koponen / HS
VR:n toimitusjohtajan tehtävästä irtisanoutunut Mikael Aro hymyili julkistaessaan uuden työpaikkansa sijoitusyhtiö Tritonissa.
VR:n toimitusjohtajan tehtävästä irtisanoutunut Mikael Aro hymyili julkistaessaan uuden työpaikkansa sijoitusyhtiö Tritonissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat