Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Moni suomalainen valvoo rahahuolien takia – useiden palkkarahat loppuvat ennen tilipäivää

Vähän yli puolet suomalaisista hallitsee oman taloutensa hyvin.

Talous
 

Nordean teettämässä kyselytutkimuksessa noin kuudesosa kertoi, että rahahuolet valvottavat heitä useammin kuin kerran kuukaudessa. Joka kymmenes vastaaja oli saanut laskusta maksumuistutuksen ainakin kerran kuuden kuukauden aikana. Valvominen ja maksumuistutukset ovat lisääntyneet nuorilla ja lapsiperheillä verrattuna kahden vuoden takaiseen aikaan, jolloin tehtiin vastaava tutkimus.

TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa kuitenkin 55 prosenttia vastaajista ilmoitti, että he hallitsevat oman taloutensa hyvin. Kahden vuoden takaiseen aikaan verrattuna kaikissa ikäryhmissä tunne oman talouden hallinnasta on kuitenkin heikentynyt.

55–65-vuotiaista kaksi kolmasosaa kertoi tuntevansa, että oma talous on hallinnassa, 26–39-vuotiaista vastaava tunne oli alle puolella. 18–25-vuotiaiden ikäryhmässä oli kaikkein suurin osuus niitä, joiden mielestä oma talous oli hallinnassa.

Tutkimuksessa ilmeni, että moni kuluttaa palkkansa loppuun ennen seuraavaa tilipäivää. Puolen vuoden aikana ainakin kerran näin oli käynyt vastaajista joka viidennelle – lapsiperheissä joka neljännelle.

Kyselyyn vastanneista noin viidesosa oli alkanut edellisen puolen vuoden aikana säännöllisen säästämisen, jotta voisi kohentaa taloudellista tilannettaan. Yleisintä säästäminen oli 18–25-vuotiaiden ikäryhmässä.

Kyselytutkimus tehtiin viime toukokuussa. Siinä haastateltiin vähän yli tuhat 18–65-vuotiasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat