Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lajitteluohjeet saavat pään sekaisin

Talous
 
Jaana Savolainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n talouden ja politiikan toimittaja.

Tänä vuonna alkoi myös muovipakkausten keräys kierrätystä varten. Muovin kierrätys kuulostaa isolta edistysaskeleelta, mutta käytännössä lajitteluun kelpaa vain osa kotitalouksien muoveista. Kuluttajalta voi mennä pää sekaisin, jos hän alkaa selvittää, mikä on muovipakkaus.

Cd-levyn kannet eivät ole pakkaus, mutta ympärillä oleva muovikalvo on. Muovinen vaateripustin on pakkaus, jos se on tullut ostetun vaatteen mukana. Vaatteiden pesuainepullossa oleva täyttömitta tai pesupallo on pakkaus. Siis häh?

Jätteiden lajittelun pitäisi olla yksinkertaista ja selkeää, jos sitä halutaan lisätä. Nyt pitää olla aika pedantti luonne, jos haluaa tehdä kaiken oikein. Ja kenellä sellaiseen on aikaa? Onneksi HSY:n nettisivuilla on hyvä jäteopas, joka kertoo oikean luukun joka jätteelle.

Kuluttaja voineekin armahtaa itseään ja olla tyytyväinen, jos lajittelun suuret linjat ovat kunnossa. Olennaisintahan on keskittyä siihen, että jätettä syntyisi vähemmän. Joka kerta kauppaan mennessään voi ostaa harkiten sekä valita kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita.

Kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin 24 kiloa henkeä kohti vuodessa. Tämä ei ehkä ole liian vaikeaa: ostan vain sen verran ruokaa kuin syön.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat