Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Financial Times: Spotify harkitsee rajoituksia maksuttomaan musiikin suoratoistoon

Talouslehden mukaan Spotify neuvottelee levy-yhtiöiden kanssa uusia tekijänoikeussopimuksia, jotka rajaisivat suositut uutuudet joksikin aikaa julkaisun jälkeen vain maksavien tilaajien kuultaviksi.

Talous
 
DANNY MOLOSHOK REUTERS
Laulaja Taylor Swift ilmoitti vuonna 2014 poistavansa albuminsa suoratoistopalvelu Spotifystä.
Laulaja Taylor Swift ilmoitti vuonna 2014 poistavansa albuminsa suoratoistopalvelu Spotifystä. Kuva: DANNY MOLOSHOK REUTERS

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify harkitsee musiikkitarjontaansa rajoitusta, jossa vain palvelun maksavilla tilaajille olisi mahdollisuus kuunnella uutuusalbumeita heti niiden julkaisun jälkeen, sanomalehti The Financial Times (FT) uutisoi.

Spotifyn käyttäjäksi voi rekisteröityä ilmaiseksi, mutta ilmaispalvelussa joutuu kuuntelemaan mainoksia. Mainokset poistuvat, jos alkaa maksaa 9,99 euron kuukausimaksua. Maksavat asiakkaat saavat myös muita etuja kuten paremman äänenlaadun.

FT:n uutisen mukaan harkinnassa olevat muutokset Spotifyn tilausehtoihin liittyvät neuvotteluihin, joita Spotify käy levy-yhtiöiden kanssa musiikin tekijänoikeusmaksuista. Lehti on saanut uutisensa tiedot neuvotteluiden sisällöstä tietäviltä ihmisiltä.

Rajaamalla osan uutuusalbumeista joksikin aikaa niiden julkaisun jälkeen vain maksaville tilaajille Spotify toivoo pystyvänsä neuvottelemaan alennuksia maksuihin, joita se maksaa musiikin tekijänoikeudet omistaville levy-yhtiöille, FT kertoo.

Spotify on saanut paljon julkisuutta, mutta tähän mennessä se on tehnyt tasaisesti tappiota. Useiden uutisten mukaan Spotify harkitsee listautumista pörssiin.

Ennen listautumista yhtiö todennäköisesti haluaa vahvistaa taloudellista asemaansa ja liiketoimintamallinsa uskottavuutta. FT:n uutisen mukaan pitkäaikaiset sopimukset musiikin käytöstä ja tekijänoikeusmaksuista levy-yhtiöiden kanssa lisäisi Spotifyn houkuttelevuutta sijoittajien silmissä.

Suuren suosion lisäksi Spotify on herättänyt keskustelua ja saanut kielteistä julkisuutta liiketoimintamallinsa takia. Esimerkiksi laulaja Anssi Kela totesi vuonna 2013, että Spotifyn tarjoamat tulovirrat ovat verraten pieniä, ja vuonna 2014 laulaja Taylor Swift poisti omat albuminsa Spotifystä, koska hänen mielestään palvelun maksamat korvaukset musiikintekijöille olivat riittämättömiä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat