Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anttilaan ehtii vielä – tavarataloja on auki yhä 20

Konkurssipesän hoitaja lupaa rajumpia alennuksia tavaralle, jota kuskataan keskusvarastosta vielä satoja trukkilavallisia.

Talous
 
Sami Kero / HS
Monica Huhtaneva tuli katsomaan elektroniikkaa mutta ostikin kummipojalle tuoksupullon Kampin Anttilasta.
Monica Huhtaneva tuli katsomaan elektroniikkaa mutta ostikin kummipojalle tuoksupullon Kampin Anttilasta. Kuva: Sami Kero / HS
Fakta

Anttilan vuodet

 1952: Kalle Anttila perustaa postimyyntiyrityksen postitusliike Solpan. Myöhemmin perustetaan Kalle Anttila Oy.

 1954: Helsingin Sörnäisiin avataan alennustavaratalo, joka kilpailee huokeilla hinnoilla.

 1960: Anttilan tavaratalo avataan Helsingin Tennispalatsiin.

 1976: Kalle Anttila myy yrityksensä keskusliike Tukolle. Anttila-tavaratalojen määrä kaksinkertaistuu.

 1992: Anttila aloittaa postimyynnin Viroon. Ensimmäinen Kodin Ykkönen aloittaa toimintansa Vantaalla.

 1996: Anttila siirtyy Keskolle.

 1999: Verkkokauppa Net-Anttila perustetaan.

 2000-luvun alku: Anttila uudistaa tavarataloverkostoaan kiivaasti. Kannattamattomia kauppoja suljetaan, mutta uusia kauppojakin avataan.

 2010-luku: On selvää, että Anttila on suurissa vaikeuksissa. Helmikuussa 2014 Kesko ilmoittaa sulkevansa kolmanneksen kaikista Anttiloista.

 2015 maaliskuu: Kesko kertoo myyvänsä Anttila-yhtiön tavarataloineen ja verkkokauppoineen sijoitusrahasto 4K Investille miljoonalla eurolla.

 2016 heinäkuu: Anttila kertoo hakeutuneensa konkurssiin.

”Samat tarjoukset ovat olleet jo monta viikkoa. Saisivat olla rajumpia, olen pettynyt”, sanoi Marica Huhtaneva, joka oli tullut keskiviikkona katsomaan Helsingin Kampin Anttilaan lähinnä elektroniikkaa. Mukaan oli lähdössä ainakin Get Ready -tuoksuputeli kummipojalle 30 prosentin alennuksella.

Kampin myymälä on yksi niistä 20 Anttila- tai Kodin1-tavaratalosta, jotka ovat ketjun heinäkuisen konkurssin jäljiltä yhä auki. Suljettu on jo 17 Anttilan tavarataloa ja Kodin Ykköstä.

Enimmäkseen alennusprosentit ovat Kampissa siinä 40:n tietämissä, mutta esimerkiksi sesonkikoristeita, kuten muovisia joulukuusia punaisine palloineen, irtoaisi 80 prosenttia normaalia alempaan hintaan. Myös myymäläkalusteita ja -tarvikkeita, kuten mallinukkeja, saisi nyt edullisesti.

Löytötoreilla oli keskiviikkona sekalaista tavaraa. Baarivälinesetistä haaveillut olisi saanut sen 30 eurolla, kun normaalihinta on ollut 79,99 euroa. Kukkaruukkuja olisi voinut ostaa 70 prosentin alennuksella. Musiikkia ja elokuvia sekä valaisimia myytiin 40:n ja meikkejä 20 prosentin alennuksella.

Vaikka Huhtaneva olisi odottanut reilumpia konkurssihintoja, jää hän kaipaamaan tutuiksi käyneitä Anttiloita ja Kodin Ykkösiä Helsingissä ja Vantaalla. ”Sääli, että lopettavat. Olen ostanut niistä kaikenlaista, kuten asioita, kodin sisustusta, leffoja ja levyjä”, Huhtaneva sanoi.

”Tulee ikävä. Elokuvia yleensä olen ostanut”, sanoi myös Riitta Siivola, joka oli poikennut Kampin Anttilaan ennen keskiviikkoillan treffejä. Nyt hän osti monta pakettia nilkkasukkia, joissa oli 40 prosentin alennus.

Konkurssipesän hoitaja Mikko Tiilikka lupaa, että uusia, isompiakin alennuksia on vielä tulossa, ennen kuin kaikkien tavaratalojen ovet suljetaan. Eikä myytävä tavarakaan ole ihan heti loppumassa, Tiilikka vakuuttaa.

”Satoja trukkilavallisia on vielä tulossa keskusvarastolta Lahden läheltä. Etenkin Varistoon sitä viedään, mutta Kampin myymälää ollaan jo tiivistämässä eli se pidetään auki enää jonkin aikaa”, Tiilikka kertoo. Tavarataloketju ehti ostaa ennen konkurssia paljon tuotteita varastoon. Tiilikka korostaa, ettei konkurssipesä ole uutta hankkinut.

Tiilikan mukaan tavarataloja suljetaan nyt kaupallisin perustein. Elinaikaa hän lupaa niille ainakin muutamia viikkoja tai jopa kuukausia. Ensi viikolla käynnistyy vielä alueellinen mainoskampanja.

Tähän mennessä on suljettu yhteensä 17 tavarataloa.

Avoinna yhä olevista 20:stä tiedossa on jo Oulun ja Jyväskylän Anttiloiden sulkemispäivä, joka on 10. syyskuuta. Kummassakin jatkaa vielä pitempään Kodin1-tavaratalo.

Pääkaupunkiseudulla avoinna ovat vielä Kampin, Itäkeskuksen ja Vantaan Jumbon Anttilat sekä Kodin1:t Vantaan Varisto, Porttipuisto sekä Espoon Merituuli.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat