Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ST1:n Mika Anttonen Taloudenpuolustuskurssilla: Mieluummin ”me” kuin ”minä”

Talous
 
ST1:n Mika Anttonen Taloudenpuolustuskurssilla: Mieluummin ”me” kuin ”minä”
ST1:n Mika Anttonen Taloudenpuolustuskurssilla: Mieluummin ”me” kuin ”minä”
Polttoaineita jalostavan ja jakelevan St1-yhtiön pääomistaja ja hallituksen puheenjohtajan Mika Anttosen mukaan Suomen menestyksen resepti löytyy arvioista. ”Sana ’minä’ on tullut valitettavan yleiseksi. Sana ’me’ on vähemmän käytössä”, Anttonen sanoi HS:n Taloudenpuolustuskurssilla keskiviikkona.

Polttoaineita jalostavan ja jakelevan St1-yhtiön pääomistaja ja hallituksen puheenjohtajan Mika Anttosen mukaan Suomen menestyksen resepti löytyy arvoista.

”Menestys tulee arvoista ja tavoitteista. Pitää löytää sellainen motiivi, jolla saadaan suurin osa suomalaista mukaan”, Anttonen sanoi keskiviikkona Taloudenpuolustuskurssilla Finlandia-talossa.

Anttosen mukaan suomalaisten pitäisi toimia enemmän yhdessä, tehdä asioita joukkuuna. Joukkuesuoritusta motivoimaan tarvitaan yhteinen tavoite. Anttosen mukaan tällainen suomalaisia yhdistävä motiivi löytyy hyvinvointivaltiosta.

”Maksuton koulutus, maksuton terveydenhuolto ja inhimillisen elämän mahdollistava sosiaaliturva”, Anttonen luettelee.

”Niitä on globaalissa kilpailussa entistä vaikeampi tarjota kansalaisille. Ja se tarkoittaa sitä, että jokaisen meistä pitäisi ponnistella enemmän. Tehdä se oma parhaansa”, Anttonen sanoi paneelissa, jossa pohdittiin sitä, miten Suomi saataisiin innovaatiotaloudessa maailman huipulle.

”Valitettavasti on niin, että kun ollaan elintasopyramidin huipulla – niin kuin suomalaiset kiistatta ovat – siellä pysyminen on vaikeampaa kuin sinne pääsy”, Anttonen sanoi.

Pyramidin huipulla pysyminen edellyttää Anttosen mukaan sitä, että suomalaiset tekevät sekä laadullisesti että määrällisesti paljon enemmän kuin tänä päivänä tehdään. ”Kovin helposti otetaan vastaan ne asiat, joita meille annetaan. Omasta luopuminen on paljon vaikeampaa.”

”Sana ’minä’ on tullut valitettavan yleiseksi. Sana ’me’ on vähemmän käytössä”, Anttonen sanoi.

Anttosen mukaan Suomi pärjää jos jokainen suomalainen tekee joka päivä parhaansa. ”Meillä ei ole mahdollisuutta pärjätä, jos jokainen ei yritä omaa parastaan.”

”Suomi pärjää sillä, että löydetään motiivi, johon suurin osa kansalaisista uskoo. Ja tehdään asiat joukkuesuorituksena.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat