Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian talous osoittaa viriämisen merkkejä brexit-äänestyksen jälkeen

Työpaikkojen määrä lisääntyi ja asuntojen hintaindeksi nousi

Talous
 
HS–Reuters

Britannian talous osoittaa viriämisen merkkejä brexit-kansanäänestyksen aiheuttaman shokin jälkeen.

Työpaikkojen määrä lisääntyi ja asuntojen hintaindeksi nousi kahden torstaina julkaistun selvityksen mukaan.

”On selviä merkkejä siitä, että asuntomarkkina on rauhoittumassa EU-kansanäänestystä seuranneen yllätyksen jälkeen”, sanoi kiinteistöalan ammattilaisten järjestön (Royal Institution of Chartered Surveyors) pääekonomisti Simon Rubinsohn.

Järjestön mittaama kuukausittainen asuntojen hintaindeksi nousi elokuussa ensi kertaa puoleen vuoteen.

Lisäksi vakituisten työntekijöiden määrä yrityksissä kasvoi ensi kertaa kolmeen kuukauteen, kertoi rekrytointialan järjestö Recruitment and Employment Confederation (REC).

Järjestön toimitusjohtajan Kevin Greenin mukaan on kuitenkin liian aikaista tehdä päätelmiä työllisyyden kehityksestä pidemmällä aikavälillä.

Britit päättivät kesäkuun kansanäänestyksessä erota Euroopan unionista. Päätöksen povattiin suistavan Britannian pahimmillaan taantumaan. Osa ekonomisteista on nyt vähemmän pessimistisiä.

Britannian keskuspankki ennustaa silti edelleen talouskasvun hidastumista. Keskuspankin pääjohtaja Mark Carney sanoi keskiviikkona, että talouskasvu näyttää olevan hidastumassa noin puoleen siitä vauhdista, jossa se oli ennen kansanäänestystä.

Brexit-päätös vaikuttaa myös Saksan talouskasvun hidastumiseen ensi vuonna, tiedotti Saksan taloudellinen tutkimuskeskus DIW torstaina. Se ennustaa nyt ensi vuodelle prosentin talouskasvua. Aiempi ennuste oli 1,4 prosenttia.

”Brexit-päätös jarruttaa Saksan ulkomaankauppaa vuoden 2017 puoliväliin asti”, DIW lausui. Britannia on Saksan kolmanneksi tärkein vientimarkkina.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat