Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Internet nauraa Applen julkaisemille kuulokkeille, tässä parhaat meemit

AirPods-nimisissä langattomissa kuulokkeissa pitäisi olla parempi äänenlaatu kuin aiemmissa.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Apple julkisti uuden iPhone-puhelinmallinsa myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Uuden iPhone 7 -puhelimen suurin muutos on se, mitä siitä puuttuu: kännykän alareunasta poistuu kuulokereikä, minkä seurauksena puhelimesta tulee vedenkestävä.

Tämä ei ollut yllätys: Olemme kirjoittaneet jo aiemmin, miten perinteinen pyöreä kuulokereikä katoaa uusista puhelimista. Näin puhelimista voidaan tehdä entistä ohuempia.

Tämän muutoksen vuoksi Apple esitteli tilaisuudessa omat, AirPods-nimiset langattomat kuulokkeet, joissa pitäisi olla parempi äänenlaatu kuin aiemmissa.

AirPodseissa kahden korviin laitettavan napin välillä ei ole siis lankaa, joka ne yhdistäisi.

AirPodsien mukana tulee pieni aski, jossa kuulokkeita voi ladata taskussa. Yhdellä latauksella kuulokkeet toimivat noin viisi tuntia. Askia itsessäänkin pitää erikseen ladata aika ajoin.

Internetissä repesi välittömästi riemu, monestakin syystä.

Ensinnäkin ihmisiä on huvittanut kuulokkeiden muotoilu, joka muistuttaa katsojasta riippuen joko sähköhammasharjan päätä tai 2000-luvun alussa suosittuja handsfree-laitteita.

Irrallisten kuulokkeiden häviäminen nousi heti toiseksi päähuolenaiheeksi. Jos kuulokkeet on helppo hävittää, miten helppoa se tulee olemaan kahden toisistaan irrallaan olevan kuulokepään suhteen?

AirPodsien hinta yllätti myös monet. 159 dollaria maksavat kuulokkeet eivät tule uusien iPhone-puhelimien mukana vaan ne pitää erikseen ostaa.

Keskiviikkoisessa lanseeraustilaisuudessa Applen markkinoinnin varatoimitusjohtaja Phil Schiller lupasi, että AirPodsien käyttäminen tulee olemaan ”taianomainen kokemus” ja julisti ”muinaisen” langallisen teknologian ajan olevan ohi.

”Se, miksi siirrymme eteenpäin, tiivistyy yhteen sanaan: rohkeus”, Schiller sanoi.

Internet innostui taas, vertailemalla esimerkiksi muita maailmanhistoriaan painuneita rohkeita tekoja AirPodsien keksimiseen:

Apple ei toki pakota ketään siirtymään langattomiin kuulokkeisiin. Toinen vaihtoehto on ostaa uudenlaiset kuulokkeet, joiden johto sopii latausreikään, tai käyttää adapteriliitintä puhelimen ja vanhojen kuulokkeiden välillä. Uudessa iPhone 7 -mallissa latausreikä toimii myös kuulokkeiden reikänä.

Vaikka langattomat kuulokkeet näyttävätkin ”hulluilta”, ne testin mukaan toimivat.

Monia muitakin kysymyksiä heräsi. Ehkä tärkein niistä koskee kuulokkeiden käytettävyyttä.

Monissa muissa kuulokkeissa tulee ostettaessa mukana kumisia päällyksiä, joilla voit vaikuttaa kuulokkeiden kokoon ja siihen, miten hyvin ne pysyvät korvissasi. Applen kuulokkeissa tällaista muovattavuutta ei ole aiemminkaan ollut.

Miten nämä langattomat versiot tulevat siis pysymään korvassa?

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat