Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aktian toimitusjohtaja jättää tehtävänsä – ”En ole varma, onko 37 vuoden työkokemuksesta tällä alalla hyötyä vai haittaa”

Jussi Laitisen tilalle Aktia-pankin toimitusjohtajaksi on valittu Teollisuussijoituksen nykyinen toimitusjohtaja Martin Backman.

Talous
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Jussi Laitinen on johtanut Aktiaa vuodesta 2008.
Jussi Laitinen on johtanut Aktiaa vuodesta 2008. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Aktia-pankki vaihtaa toimitusjohtajaa ensi vuoden alussa. Vuodesta 2008 pankkia johtaneen Jussi Laitisen tilalle on valittu valtion pääomasijoitusyhtiö Teollisuussijoituksen nykyinen toimitusjohtaja Martin Backman.

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Backman aloittaa tehtävässään viimeistään maaliskuussa.

Jussi Laitisen mukaan vaihdokseen päädyttiin viime keväänä alkaneissa keskusteluissa pankin hallituksen kanssa. Laitisen kahdeksan vuotta pääkaupunkiseudun haastajapankin johdossa ovat olleet rankkoja.

”Totesimme yhdessä, että olen vienyt läpi tietyn strategiavaiheen, mutta nyt tarvitaan ehkä uutta energiatasoa seuraavaan vaiheeseen”, Laitinen sanoo.

Hän pitää onnistumisinaan ainakin sitä, että pankki selvisi kuivin jaloin finanssikriisistä ja on onnistunut säilyttämään markkinaosuutensa.

”Emme joutuneet pyytämään omistajilta pääomia kriisissäkään ja olemme koko ajan pystyneet maksamaan kohtuullista osinkoa.”

Epäonnistumisiin Laitinen laskee peruspankkijärjestelmän uudistamishankkeen, jonka kustannukset kaksinkertaistuivat alkuperäisestä arviosta.

”Nordea on tekemässä ihan vastaavaa hanketta. Meillä se on nyt tehty ja olemme täysin digitaalinen pankki”, Laitinen sanoo. Hän arvioi, että Aktia voi tulevaisuuden markkinoilla hyötyäkin siitä, ettei sillä ole ison pankin henkistä painolastia.

EU:sta tuleva maksupalveludirektiivi tulee avaamaan pankkien asiakkuuksien rajapinnat kilpailijoiden käyttöön.

”Jos onnistumme, voimme yhteistyökuvioilla tarjota asiakkaille parhaan pääsyn pienten fintech-yritysten tarjoamien palvelujen maailmaan”, hän sanoo.

Laitinen uskoo, että uusi maailma tarvitsee kokonaan uutta ajattelutapaa. Peruspankkitoiminnan kannattavuus on suurissa haasteissa korkojen painuttua miinukselle. Toisaalta digitalisaatio muutta kovaa vauhtia koko liiketoiminnan logiikkaa.

”Haasteet ovat sellaisia, että en ole enää varma, onko 37 vuoden pankkikokemuksesta enemmän hyötyä vai haittaa tässä maailmassa”, Laitinen sanoo.

Eläkkeelle 60-vuotias Laitinen ei ole jäämässä.

”Minulla on ihan normaali eläkeikä. Olen töissä ainakin siihen asti, kun Backman aloittaa ja sen jälkeen on kilpailukieltoaika. Sitten katson mitä ryhdyn tekemään”, Laitinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat