Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samsungilta ohjelmiston pakkopäivitys – rajoittaa merkittävästi räjähdysherkkien puhelinten latauskykyä

Samsung on ilmoittanut automaattisesta ohjelmistopäivityksestä, jolla räjähdysherkäksi osoittautuneen Galaxy Note 7:n puhelimen latauskykyä pienennetään 40 prosenttia.

Talous
 
Luke MacGregor / Reuters
Samsung keskeytti viime viikolla uuden lippulaivapuhelimensa myynnin ja ilmoitti vetävänä takaisin 2,5 miljoonaa puhelinta akkuongelmien vuoksi.
Samsung keskeytti viime viikolla uuden lippulaivapuhelimensa myynnin ja ilmoitti vetävänä takaisin 2,5 miljoonaa puhelinta akkuongelmien vuoksi. Kuva: Luke MacGregor / Reuters

Samsung rajoittaa ongelmalliseksi osoittautuneen puhelinmallinsa latauskykyä. Samsung Galaxy Note 7 -puhelimien latausta rajoitetaan ilmeisesti siksi, että ihmiset palauttaisivat räjähdysherkiksi osoittautuneita puhelimiaan nykyistä aktiivisemmin, uutistoimisto AFP kertoo.

Eteläkorealainen elektroniikkajätti veti uusimman lippulaivapuhelinmallinsa myynnistä ja kutsui takaisin 2,5 miljoonaa jo myytyä puhelinta 2. syyskuuta sen jälkeen, kun puhelimia oli räjähtänyt latauksen yhteydessä.

Keskiviikkona Samsung ilmoitti Etelä-Korean sanomalehdissä julkaistussa ilmoituksessa ohjelmistopäivityksestä, joka pienentää puhelinten latauskapasiteettia 60 prosenttiin.

Latauksen rajoittamisella pystytään estämään puhelimien ylikuumeneminen ja mahdollinen räjähtäminen, mutta samalla se luonnollisesti heikentää älypuhelinten toimintakykyä.

”Toimenpide asettaa käyttäjien turvallisuuden etusijalle, mutta pahoittelemme aiheutunutta vaivaa”, mainoksessa todetaan.

Automaattinen ohjelmistopäivitys käynnistyy Etelä-Koreassa 20. syyskuuta, päivä sen jälkeen, kun Samsung on ilmoittanut tuovansa markkinoille uusilla ja turvallisilla akuilla varustetun Note 7 -mallinsa.

Samsung neuvookin nyt kuluttajia vaihtamaan puhelimensa yhtiöltä saataviin väliaikaisiin puhelimiin ja käyttämään niitä, kunnes korjatut Note 7:n mallit tulevat jakeluun.

Monet käyttäjät kuitenkin nyrpistävät nenäänsä vaivaa vaativalle vaihtotarjoukselle, ja ovatkin ilmoittaneet odottavansa mieluummin korjatun mallin ilmestymistä.

Samsungin tiedottajan mukaan vastaavia turvallisuustoimia on parhaillaan suunnitteilla Etelä-Korean lisäksi muulle maailmalle.

Sen jälkeen, kun kooltaan puhelimen ja tabletin väliin sijoittuva Note 7:n julkaistiin elokuussa, monet käyttäjät ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvia yllättäen tuleen syttyneistä laitteistaan.

Samsungin mukaan ongelma johtui viallisista akuista, ja käynnisti laajamittaisen tuotteiden takaisinkutsun. Puhelinongelmat näkyvät myös elektroniikkajätin osakekurssissa, joka laski maanantaina halvimmilleen kahteen kuukauteen.

Myös monet lentoyhtiöt, mukaan lukien Finnair, ovat kieltäneet kyseisen puhelimen käytön ja latauksen lentokoneissaan turvallisuussyistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat