Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rauman telakka saamassa ison tilauksen Puolustusvoimilta – Rehn: Hyvin merkittävä sopimus

Aiesopimus käsittää neljä jäisissä olosuhteissa toimivaa alusta. Telakan mukaan työllisyysvaikutukset Raumalla olisivat suuret.

Talous
 
Jussi Partanen
Rauman telakka
Rauman telakka Kuva: Jussi Partanen

Rauman telakan omistava Rauma Marine Constructions ilmoittaa tehneensä Puolustusvoimien kanssa aiesopimuksen neljästä jäisissä olosuhteissa toimivasta aluksesta.

Kyse on Laivue 2020 -hankkeesta, jolla korvataan seitsemän sota-alusta neljällä uudella. Merivoimat aikoo investoida uusiin aluksiin asejärjestelmineen noin 1,2 miljardia euroa.

Kyseessä olisi Merivoimien suurin alustilaus vuosikymmeniin. Tilauksen arvosta iso osa muodostuu asejärjestelmistä, jotka tuodaan Suomeen ulkomailta.

”Olen yhtiömme puolesta tietenkin iloinen ja ylpeä siitä luottamuksesta, jota olemme Puolustusvoimien taholta Laivue 2020 -hankkeen osalta saaneet”, Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Heikki Pöntynen sanoi iltapäivällä HS:lle.

”Olemme tehneet valtavasti työtä tämän eteen. Haluamme olla Puolustusvoimien kumppani.”

Rakentamisvaiheessa tilaus työllistää useampi sata ihmistä, Pöntynen arvioi.

”Neljä alusta on merkittävä tilaus.”

Samoilla linjoilla oli keskiviikkona myös elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).

”Puolustusvoimien ja Rauma Marine Constructionsin aiesopimus on hyvin merkittävä suomalaiselle laivanrakennusteollisuudelle”, Rehn kommentoi iltapäivällä HS:lle.

”Se kertoo siitä, että suomalaiseen osaamiseen luotetaan. Työllisyysvaikutukset ovat hyvin merkittäviä. Suomalainen telakkateollisuus menee todella hyvään suuntaan”, Rehn totesi.

Laivue 2020:n tarjouspyyntöön eli virallisesti tietopyyntöön vastasi yli 80 kotimaista ja ulkomaista yhtiötä.

”Tietopyynnön pohjalta näyttää parhaalta ratkaisulta, että laivat rakennetaan Raumalla ja taistelujärjestelmät kilpailutetaan”, kertoi kommodori Veli-Pekka Heinonen Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta HS:lle.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ryhtyy nyt entistä tarkemmin selvittämään Rauma Marine Constructionsin mahdollisuuksia toimia Laivue 2020 -hankkeessa laivanrakennuksen yhteistyökumppanina.

”Varmistamme, että telakalla on tekninen tuotantokyky, taloudellinen kantokyky ja riittävä suunnittelureservi alusten toimittamiseen”, Heinonen kertoi.

”Kovasti uskomme, että on”, hän sanoi.

Toimitusjohtaja Pöntynen oli samaa mieltä.

”Tässä on erinäköisiä esiselvityksiä tehty. Aika monen kynnyksen yli on jo kiivetty”, hän sanoi.

Helmikuussa Merivoimat kertoi asejärjestelmien myyjille, millaisia vaatimuksia sillä on uusille aluksilleen.

Laivue 2020:n alukset suunnitellaan kotimaan puolustuksen tarpeisiin ja niiden taistelujärjestelmän tarkka kokoonpano selviää suunnittelun edetessä.

Rauma Marine Constructions (RMC) on suomalainen laivanrakennusyhtiö, joka aloitti toimintansa kesällä 2014. Yhtiö on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen.

Rauman telakan entinen omistaja oli eteläkorealainen monialayhtiö STX. Yhtiö päätti syyskuussa 2013 lakkauttaa telakan. Sen jälkeen telakan on omistanut Rauma Marine Constructions.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat