Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rauman telakka on saamassa suurtilauksen Puolustusvoimilta

Rakentaminen työllistäisi useita satoja ihmisiä.

Talous
 
Jussi Partanen
Rauman telakka
Rauman telakka Kuva: Jussi Partanen

Rauman telakka on tehnyt Puolustusvoimien kanssa aiesopimuksen neljästä jäisissä olosuhteissa toimivasta aluksesta.

Kyseessä olisi Merivoimien suurin alustilaus vuosikymmeniin. Merivoimat aikoo investoida uusiin aluksiin asejärjestelmineen noin 1,2 miljardia euroa. Tilauksen arvosta iso osa muodostuu asejärjestelmistä, jotka tuodaan Suomeen ulkomailta.

Kyse on Laivue 2020 -hankkeesta, jolla korvataan seitsemän sota-alusta neljällä uudella.

”Olen yhtiömme puolesta tietenkin iloinen ja ylpeä siitä luottamuksesta, jota olemme Puolustusvoimien taholta Laivue 2020 -hankkeen osalta saaneet”, telakan omistavan Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Heikki Pöntynen sanoo.

Hänen mukaansa neljän aluksen tilauksen olisi merkittävä, sillä rakentamisvaiheessa tilaus työllistäisi useita satoja ihmisiä.

Samoilla linjoilla on elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).

”Puolustusvoimien ja Rauma Marine Constructionsin aiesopimus on hyvin merkittävä suomalaiselle laivanrakennusteollisuudelle. Se kertoo siitä, että suomalaiseen osaamiseen luotetaan.”

Rehnin mielestä suomalainen telakkateollisuus on menossa todella hyvään suuntaan. Viime viikolla Turun telakka ilmoitti sopineensa kahden risteilyaluksen rakentamisesta. Telakka ei kertonut tilauksen arvoa, mutta vastaavien aluksien hinta on keskimäärin noin 800 miljoonaa euroa.

Puolustusvoimien Laivue 2020:n tarjouspyyntöön eli virallisesti tietopyyntöön vastasi yli 80 kotimaista ja ulkomaista yhtiötä.

”Tietopyynnön pohjalta näyttää parhaalta ratkaisulta, että laivat rakennetaan Raumalla ja taistelujärjestelmät kilpailutetaan”, kertoi kommodori Veli-Pekka Heinonen Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ryhtyy entistä tarkemmin selvittämään Rauma Marine Constructionsin mahdollisuuksia toimia Laivue 2020 -hankkeessa laivanrakennuksen yhteistyökumppanina.

”Varmistamme, että telakalla on tekninen tuotantokyky, taloudellinen kantokyky ja riittävä suunnittelureservi alusten toimittamiseen. Kovasti uskomme, että on”, Heinonen sanoi.

Toimitusjohtaja Pöntynen oli samaa mieltä.

”Tässä on erinäköisiä esiselvityksiä tehty. Aika monen kynnyksen yli on jo kiivetty”, hän sanoi.

Laivue 2020:n alukset suunnitellaan kotimaan puolustuksen tarpeisiin, ja niiden taistelujärjestelmän tarkka kokoonpano selviää suunnittelun edetessä.

Rauma Marine Constructions (RMC) on suomalainen laivanrakennusyhtiö, joka aloitti toimintansa kesällä 2014. Yhtiö on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen.

Rauman telakan entinen omistaja oli eteläkorealainen monialayhtiö STX. Yhtiö päätti syyskuussa 2013 lakkauttaa telakan. Sen jälkeen telakan on omistanut Rauma Marine Constructions.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat