Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IBM:n huippuyksikkö tuo satoja työpaikkoja

Yhtiö perustaa terveydenhuollon palveluita kehittävän keskuksen.

Talous
 

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö IBM ja teknologian kehittämiskeskus Tekes ovat sopineet laajasta yhteistyöstä terveydenhoitoalalla Suomessa.

Keskiviikkona julkistetun viisivuotisen yhteistyösopimuksen mukaan IBM perustaa Suomeen osaamis- ja innovaatiokeskukset kehittämään uusia palveluita muun muassa syövän hoidon diagnostiikkaan ja kuvantamiseen.

Yhtiö arvioi uusien toimintojen luovan Suomeen ensi alkuun 150 uutta työpaikkaa. Ajan mittaan yhteistyö voi synnyttää työpaikkoja ainakin saman verran lisää.

Suomen IBM:n toimitusjohtajan Tuomo Haukkovaaran mukaan yhtiö ei ole vielä päättänyt, minne osaamiskeskukset sijoitetaan vai hajautetaanko toimintoja usealle paikkakunnalle.

”Mietimme yliopistokaupunkeja ja paikkakuntia, missä Nokia on toiminut. Tavoite on, että toiminnot ovat valmiit vuoden 2018 lopulla. Etenemme sisältö edellä: emme ajattele ensin fyysistä muotoa.”

Haukkovaara ei kerro IBM:n Suomen-investoinnin arvoa.

”Merkittävä se on”, hän sanoo.

Tekesin hyvinvointi- ja terveysalueen johtaja Anssi Pulkkinen sanoo, että yhteistyössä on kyse ”jopa sadoista miljoonista euroista”. Tekes on valmis investoimaan rahoitusruiskeena esimerkiksi startup-yrityksiin 50–100 miljoonaa euroa.

”Yhteistyötä on valmisteltu kolme vuotta. IBM on kehittänyt vuosia tekoälyä ja haluaa tuoda sen Eurooppaan Suomen kautta. Sotekin on yksi houkutin, koska se avaa paljon mahdollisuuksia terveysalalla”, Pulkkinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat